Νέες, διπλές θέσεις στις πτήσεις για περισσότερο χώρο

Ο Alejandro Nuñez Vicente βρήκε τον τρόπο να μην στριμωχνόμαστε όταν κλείνουμε εισιτήριο με οικονομική πτήση και τον ευχαριστούμε για αυτό.
Νέες, διπλές θέσεις στις πτήσεις για περισσότερο χώρο
Αν δεν φοβάσαι τα ταξίδια με το αεροπλάνο και συνηθίζεις να πετάς για να γνωρίσεις νέα μέρη στο εξωτερικό, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις στριμωχτεί σε κάποιο από αυτά, γιατί έκανες το λάθος να επιλέξεις μια πιο οικονομική πτήση για να σε πάει στον προορισμό σου.

Ο Alejandro Nuñez Vicente ωστόσο, βρήκε έναν τρόπο ώστε η διάταξη των θέσεων στο αεροπλάνο να σου προσφέρει περισσότερο χώρο για να κινείς χέρια και πόδια, εξασφαλίζοντάς σου ένα πιο άνετο ταξίδι. Ο φίλος μας ο Alejandro από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ, ανέπτυξε έναν νέο σχεδιασμό για τις οικονομικές θέσεις ο οποίος θα έχει πλέον διπλές σειρές καθισμάτων.

Παρουσίασε λοιπόν το «Chaise Lounge Economy seat concept» αλλάζοντας τη συνηθισμένη διάταξη των καθισμάτων, η οποία δεν θα βρίσκεται στη σειρά όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, αλλά μία παρά μία θα είναι υπερυψωμένη, προκειμένου να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος που χρειάζεται κάθε επιβάτης, μπροστά στα πόδια του.

Το σύστημα του Vicente μπορεί να αξιοποιήσει το ύψος της καμπίνας του αεροπλάνου και όχι το πλάτος, με τις σειρές καθισμάτων να εναλλάσσονται ενδιάμεσα μιας υπερυψωμένης πλατφόρμας.

Ο δημιουργός σε συνέντευξή του στο CNN, δήλωσε ότι «η χαμηλότερη σειρά έχει το πλεονέκτημα ότι οι επιβάτες μπορούν να τεντώσουν τα πόδια τους, ενώ η πάνω σειρά παρέχει μια εμπειρία SUV (τζιπ αυτοκινήτου), μπορώντας ακόμα και να σταυρώσουν τα πόδια τους».

Όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσίαση του νέου σχεδιασμού εντυπωσίασε στα φετινά Crystal Cabin Awards κερδίζοντας μάλιστα μία υποψηφιότητα για το «Βραβείο Επιλογών». Αφού χειροκροτήσουμε τον Alejandro για την ιδέα του, κάπου εδώ θα ευχηθούμε το «Chaise Lounge Economy seat concept» να φτάσει σύντομα και στα μέρη μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v