Ρώσος τουρίστας ήρθε ως συμπτωματικός στην Ελλάδα

Ένας Ρώσος τουρίστας μπήκε στη χώρα με συμπτώματα κορωνοϊού, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους μηχανισμούς ελέγχου.
Ρώσος τουρίστας ήρθε ως συμπτωματικός στην Ελλάδα
Ένας 65χρονος τουρίστας νοσηλεύεται διασωληνωμένος από επιπλοκές του κορωνοϊού στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, με την είσοδό του στη χώρα να αποτελεί γρίφο αλλά και να εγείρει συζητήσεις.

Ο διευθυντής των ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, μέσω του ethnos.gr στέλνει επείγον μήνυμα για αυστηροποίηση των μηχανισμών ελέγχου στις εισόδους της χώρας και ταυτόχρονα εκφράζει το φόβο, μήπως εισέλθει με κάποιον τουρίστα στην Ελλάδα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, το οποίο αυτήν τη στιγμή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επαρκώς τα εμβόλια.

«Το μοριακό τεστ βγήκε θετικό και αυτό είναι κάτι που το περιμέναμε. Η εικόνα του ασθενούς το δείχνει αυτό από χιλιόμετρα μακριά. Ο άνθρωπος ήταν συμπτωματικός από την αρχή, από την είσοδό του στη χώρα μας και αυτό μας διέφυγε. Η γυναίκα του είναι συγκλονισμένη, αφού βλέπει ότι μπορεί να χάσει τον άντρα της, ο οποίος νοσεί πολύ βαριά. Ευχή όλου του προσωπικού στις ΜΕΘ είναι ο άνθρωπος να γίνει καλά», τόνισε ο κ. Καπραβέλος και κάνει έκκληση για αυστηροποίηση των μέτρων:

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η πανδημία μπορεί να τρεμοσβήνει, αλλά δεν την έχουμε βάλει ακόμα σε μία σειρά. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στους ελέγχους στα σύνορα. Για παράδειγμα, όσοι τουρίστες δεν έχουν εμβολιαστεί, να μπαίνουν στην Ελλάδα μετά από διενέργεια δικών μας τεστ, ώστε να είμαστε περισσότερο ήσυχοι».

Όπως προκύπτει πάντως, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 65χρονος τουρίστας πιθανώς να είχε μπει στη χώρα με πλαστό πιστοποιητικό, μιας και το μοριακό τεστ που φέρεται να είχε κάνει δεν μπορεί να δώσει ψευδές αποτέλεσμα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v