Johnson & Johnson και AstraZeneca φρενάρουν τους εμβολιασμούς στη Ελλάδα

Δεν θα πιάσουμε μάλλον τον στόχο των 4 εκατομμυρίων εμβολίων τον Ιούνιο, καθώς οι παραδόσεις από Johnson & Johnson και AstraZeneca μειώνονται.
Johnson & Johnson και AstraZeneca φρενάρουν τους εμβολιασμούς στη Ελλάδα
Απομακρύνεται, όπως όλα δείχνουν, ο στόχος της κυβέρνησης για 4 εκατομμύρια εμβόλια μέσα στον Ιούνιο, καθώς οι παραδόσεις από τις εταιρείες Johnson & Johnson και AstraZeneca δεν θα είναι οι αναμενόμενες.

Στην τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών χτες Δευτέρα 31 Μαΐου ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι για τον Ιούνιο περιμένουμε στην Ελλάδα 2.070.900 δόσεις από την Pfizer, 308.400 δόσεις από την Moderna και κάπου μεταξύ των 400.000 και τον 500.000 δόσεων από την Astra Zeneca.

Όσον αφορά τη Johnson & Johnson, στο μονοδοσικό εμβόλιο της οποίας η κυβέρνηση είχε στηρίξει τις ελπίδες της για ένα εκατομμύριο πλήρως εμβολιασμένους πολίτες μέσα στον Ιούνιο, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως «η εταιρεία Johnson & Johnson έδωσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή –και από εκεί λάβαμε τα στοιχεία– ένα εύρος παραδόσεων, λέγοντας ότι θα συγκεκριμενοποιήσει τις παραδόσεις τις επόμενες ημέρες».

Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 5,6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, με 3.650.000 ανθρώπους να έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό της τάξης του 35%, και περίπου 2.060.000 πλήρως εμβολιασμένους, σχεδόν 20% δηλαδή.

Σχετικά με την επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία στα νησιά, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως «έχουμε μία πολύ καλή ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Το νησί που θα θέλαμε να αποδώσουμε τα εύσημα σήμερα είναι η Κύθνος που έχουμε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 93% με μία δόση και 79% πλήρως εμβολιασμένων. Επίσης την καλύτερη μεταβολή στην εμβολιαστική κάλυψη την έχουμε στο νησί της Σύρου, όπου η εμβολιαστική κάλυψη στους πλήρως εμβολιασμένους αυξήθηκε από 12% στο 30%. Θα ήθελα να σημειώσω ότι παραμένει χαμηλή η πληρότητα στα ραντεβού στα εξής νησιά: Σάμο, Νάξο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κάλυμνο» κατέληξε.

Πηγή: News247.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v