Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Ποια είναι η εισαγγελική πρόταση

Να παραμείνει προφυλακισμένος για άλλους έξι μήνες και να παραπεμφθεί σε δίκη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση ζητά ο εισαγγελέας για τον 38χρονο προπονητή.
Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: Ποια είναι η εισαγγελική πρόταση
Για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια της 11χρονης αθλήτριας ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεολόγος Δελλήβεης-Δομένικος να παραπεμφθεί σε δίκη ο 38χρονος κατηγορούμενος.

Η υπόθεση της 21χρονης σήμερα αθλήτριας ιστιοπλοΐας έφτασε στις Αρχές πριν λίγο καιρό, μετά από την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου. Στην παραπεμπτική του πρόταση, ο εισαγγελέας αναφέρει ότι ο προπονητής «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη».

Τον περασμένο Ιανουάριο, η αθλήτρια προσήλθε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο και επιβεβαίωσε όσα είχε ήδη καταθέσει για αυτήν η κ. Μπεκατώρου, η οποία την παρότρυνε να μιλήσει στις Αρχές. Ο 38χρονος προπονητής συνελήφθη τότε, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του. Ισχυριζόταν, μάλιστα, πως είχε σχέση με την 11χρονη αθλήτρια, πως ποτέ δεν τη βίασε, και πως την αγαπά ακόμη.

«Χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον» γράφει στην πρότασή του ο εισαγγελέας Δελλήβεης-Δομένικος, προσθέτοντας ότι ο κατηγορούμενος «συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις».

«Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της» σημειώνει επίσης. Κατά τον κ. Δελλήβεη-Δομένικο, ο 38χρονος πρέπει να παραμείνει κρατούμενος για άλλους έξι μήνες καθώς «αν αφεθεί ελεύθερος θα αποτελέσει δυναμική απειλή για την έννομη τάξη». Η υπόθεση θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v