Το Facebook θα τιμωρεί όσους ποστάρουν fake news

O κολοσσός των social ανακοίνωσε ότι λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα εναντίον των χρηστών που επανειλημμένα ποστάρουν ψευδές ή παραπλανητικό περιεχόμενο.
Το Facebook θα τιμωρεί όσους ποστάρουν fake news
Περισσότερα μέτρα κατά της διάδοσης παραπλανητικού περιεχομένου θα πάρει το Facebook, συνεχίζοντας τη μάχη κατά των fake news που διαδίδονται πιο γρήγορα και από τον κορωνοϊό.

Από δω και πέρα, η πλατφόρμα δεν θα περιορίζει μόνο την προβολή του παραπλανητικού περιεχομένου, αλλά και όλων των αναρτήσεων από λογαριασμούς που έχουν επαναλάβει το συγκεκριμένο παράπτωμα, «τιμωρώντας» τους κατά κάποιον τρόπο.

Ταυτόχρονα, θα ενημερώνει τους χρήστες όταν διαβάζουν περιεχόμενο που έχει κριθεί παραπλανητικό από τους αξιολογητές της πλατφόρμας.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα επαλήθευσης γεγονότων (fact-checking) της εταιρίας, περιλαμβάνει περισσότερους από 80 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, που πραγματοποιούν έλεγχο περιεχομένου σε περισσότερες από 60 διαφορετικές γλώσσες.

Είτε πρόκειται για ψευδές ή παραπλανητικό περιεχόμενο σχετικά με τον κορωνοϊό και εμβόλια, την κλιματική αλλαγή, τις εκλογές ή άλλα θέματα, «διασφαλίζουμε ότι λιγότεροι άνθρωποι βλέπουν τέτοιο περιεχόμενο παραπληροφόρησης στις εφαρμογές μας», αναφέρει η πλατφόρμα στην ανακοίνωσή της.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v