«Μιλούσαμε με δική τους πρωτοβουλία» είπε ο δάσκαλος για τα μηνύματα σε ανήλικες

Ο 48χρονος που κατηγορείται ότι έστελνε ερωτικού περιεχομένου μηνύματα σε μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.
«Μιλούσαμε με δική τους πρωτοβουλία» είπε ο δάσκαλος για τα μηνύματα σε ανήλικες
Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο δάσκαλος που έστελνε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου σε μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού. Ο 48χρονος, που οδηγήθηκε χτες στον ανακριτή, παραδέχτηκε ότι επικοινωνούσε με τις εννιάχρονες μαθήτριες, μετά από δική τους πρωτοβουλία, και με στόχο τη βελτίωση της επίδοσής τους στο σχολείο.

«Αν ήμουν στην ηλικία σου, δεν θα μου γλίτωνες. Θα τα φτιάχναμε...», έγραψε σε μία μαθήτριά του με εκείνη να απαντάει: «Αλήθεια κύριε; Με κάνετε και ντρέπομαι». Ο δάσκαλος ανταπαντά: «Την αλήθεια λέω. Θα ήσουν το κορίτσι μου». Σε άλλο διάλογο έγραψε: «Είσαι όμορφη. Αν κάναμε ιδιαίτερα μαθήματα, θα ήταν αλλού το μυαλό μου».

Ο δάσκαλος, πατέρας δύο παιδιών, που δούλευε σε σχολείο της Ανατολικής Αττικής, είπε μεταξύ άλλων πως θέλησε να συμπαρασταθεί σε μια από τις μαθήτριές του, όταν εκείνη του έκανε παράπονα για ένα αγόρι.

«Μιλούσαμε με δική τους πρωτοβουλία για την βελτίωση των επιδόσεών τους στα μαθήματα. Οι συνομιλίες μας αφορούσαν αποκλειστικά στα μαθήματα. Δεν τις παρενόχλησα σεξουαλικά» δήλωσε επίσης στον ανακριτή.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε απαγόρευση προσέγγισης των τριών μαθητριών σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων, καθώς και κάθε επικοινωνίας μαζί τους με οποιοδήποτε μέσο. Επίσης, του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα, υποχρέωση εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 5.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες εναντίον του αφορούν μόνο πλημμεληματικού βαθμού πράξεις και όχι μία σε βαθμό κακουργήματος και μία σε πλημμεληματικό βαθμό, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό. Συγκεκριμένα, ο 48χρονος βαρύνεται με την παράβαση του άρθρου 342 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά κατάχρηση ανηλίκου όπως ορίζεται στην παράγραφο 2: «Ο ενήλικος ο οποίος απευθύνει χειρονομίες, προτάσεις ή εξιστορεί ή απεικονίζει ή παρουσιάζει πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει, έστω και προσωρινά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών». Η κατάχρηση ανηλίκου είναι κακουργηματικού βαθμού αν ο δράστης ενεργεί γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 14 ετών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v