Δύο θρομβώσεις υπέστη 35χρονος μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca

Μετά από δύο χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο 35χρονος είναι καλά στην υγεία του. Δεν έχει αποφανθεί για την περίπτωσή του η Επιτροπή Εμβολιασμών.
Δύο θρομβώσεις υπέστη 35χρονος μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca
Στον εμβολιασμό με Astra Zeneca οφείλονται δύο θρομβώσεις που υπέστη 35χρονος στην Κρήτη, όπως υποστηρίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Ο 35χρονος από την Ιεράπετρα της Κρήτης χειρουργήθηκε δύο φορές μέσα σε διάστημα έξι ημερών, και τώρα είναι καλά στην υγεία του. Την πρώτη φορά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με θρόμβωση, δώδεκα μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της Astra Zeneca. Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν είχε στο παρελθόν προβλήματα στην υγεία του.

Μιλώντας στο Open, ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλείου επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκε μια σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων, από τις οποίες προκύπτει πως πράγματι οι θρομβώσεις οφείλονταν στον εμβολιασμό. «Κάναμε όλες τις εξετάσεις οι οποίες έπρεπε να γίνουν και από την στιγμή που μας ήρθαν θετικές είμαστε τώρα σίγουροι ότι είναι από το εμβόλιο. Αυτές οι εξετάσεις δεν γίνονται στο Ηράκλειο, στείλαμε στην Αθήνα σε ένα εξειδικευμένο κέντρο που είναι το μοναδικό που κάνει τέτοιου είδους και την Παρασκευή μας ήρθαν τα αποτελέσματα», δήλωσε συγκεκριμένα.

«Μέσα στα πλαίσια του ελέγχου βρέθηκε ότι έχει έναν θρόμβο στην καρωτίδα, χειρουργήθηκε και είναι καλά», πρόσθεσε.

Στο ίδιο δελτίο ειδήσεων του Open, αναφέρθηκε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν έχει ακόμα εξετάσει την περίπτωση του 35χρονου, και πως απαιτείται επίσημη ιατρική γνωμάτευση και συνεκτίμηση όλων των στοιχείων για να αποφανθούν οι επιστήμονες αν οι θρομβώσεις οφείλονται ή όχι στον εμβολιασμό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v