Πολλά πρόστιμα έπεσαν σε καφέ μετά μουσικής

Το άνοιγμα της εστίασης συνέπεσε με δεκάδες ελέγχους των αρχών για την τήρηση των μέτρων, και – φυσικά – τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.
Πολλά πρόστιμα έπεσαν σε καφέ μετά μουσικής
Μπαρ και εστιατόρια άνοιξαν με υποχρεωτικά μέτρα, φέρνοντας μια κάποια ανακούφιση σε επιχειρήσεις αλλά και θαμώνες που κατάφεραν να βγουν για ποτάκι/φαγάκι, έστω και με περιορισμούς.

Όπως θα περίμενε κανείς όμως, αρκετές ήταν οι επιχειρήσεις που άνοιξαν χωρίς να συμμορφωθούν απόλυτα με τους κανονισμούς, γεγονός που επέφερε αρκετά και τσουχτερά πρόστιμα το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας της εστίασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κατεγράφησαν υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης με τους ειδικούς όρους λειτουργίας. Τα φαινόμενα αυτά ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική, σε περιοχές όπως Γλυφάδα (6 κυρώσεις αναστολής λειτουργίας), Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κολωνάκι και Ψυρρή.

Υψηλή παραβατικότητα υπήρξε και σε περιοχές στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπου και επιβλήθηκαν σημαντικές κυρώσεις.

Οι κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας / μη τήρηση αποστάσεων, η μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης, η μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, η χρήση μουσικής και μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v