Μόνο ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία από 17/5

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τα self test στα σχολεία, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι στα ΑΕΙ.
Μόνο ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία από 17/5
Ένα, και όχι δύο, self test την εβδομάδα θα κάνουν από την Δευτέρα 17 Μαΐου μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των ειδικών, για την προσέλευση στο σχολείο θα είναι στο εξής ένα self test την εβδομάδα, το οποίο θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν την προσέλευση στο σχολείο. Το αποτέλεσμα θα δηλώνεται, όπως ίσχυε και μέχρι σήμερα, στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/

Ανακοινώσεις έκανε το Υπουργείο και σχετικά με τις εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, σύμφωνα με τις οποίες το κάθε τμήμα ή σχολή μπορεί να επιλέξει αν οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως ή διά ζώσης –στη δεύτερη περίπτωση με υποχρεωτική τη διενέργεια self test τόσο από φοιτητές όσο και καθηγητές.

Επίσης, ανακοινώθηκε η δυνατότητα διενέργειας πρακτικής άσκησης με φυσική παρουσία για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές και Τμήματα, με διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα.

Τέλος, αποφασίστηκε η επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24 Μαΐου, με διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα.

Για τη διά ζώσης επανέναρξη αυτών των δραστηριοτήτων επίκειται η έκδοση νέας κοινής υπουργικής απόφασης. Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v