23χρονη έκανε κατά λάθος έξι δόσεις εμβολίου Pfizer

Απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στην Ιταλία, όταν φοιτήτρια Ιατρικής έλαβε κατά λάθος έξι ολόκληρες δόσεις του εμβολίου της Pfizer.
23χρονη έκανε κατά λάθος έξι δόσεις εμβολίου Pfizer
Θα λέγαμε «συμβαίνουν αυτά», αλλά για την ακρίβεια… δε συμβαίνουν. Η περίπτωση της 23χρονης Ιταλίδας που έλαβε κατά λάθος όχι μία, ούτε δύο, αλλά έξι ολόκληρες δόσεις του εμβολίου της Pfizer δεν περιλαμβάνεται στη βιβλιογραφία. Υπάρχουν, με άλλα λόγια, μηδέν επιστημονικά δεδομένα για την περίπτωσή της, και ως εκ τούτου η νεαρή έχει τεθεί σε ιατρική παρακολούθηση σε νοσοκομείο της Τοσκάνης.

Πώς όμως συνέβη το απίστευτο αυτό περιστατικό; Μία νοσηλεύτρια έκανε λάθος και αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου της Pfizer, χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό της 23χρονης, η οποία μάλιστα τυγχάνει φοιτήτρια Ιατρικής.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή, και η κατάσταση της υγείας της 23χρονης δεν παρουσιάζει μέχρι στιγμής επιπλοκές, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας σταματούν στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων, αλλά καμιά φορά η ζωή ξεπερνά ακόμα και την επιστημονική φαντασία –την φαντασία των επιστημόνων, πιο σωστά.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v