Aνoίγουν τα γυμναστήρια για εμβολιασμένους

Το άνοιγμα των γυμναστηρίων, αλλά πιθανότατα και των συναυλιών, μόνο για εμβολιασμένους συζητιέται από την Επιτροπή και την Κυβέρνηση.
Aνoίγουν τα γυμναστήρια για εμβολιασμένους
Το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων, όπως είναι τα γυμναστήρια και οι συναυλίες, μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί συζητά ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, με την Κυβέρνηση να βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, τα γυμναστήρια θα ανοίξουν σε πρώτη φάση στις 17 Μαΐου, μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί, και εν συνεχεία στις αρχές Ιουνίου για τον γενικό πληθυσμό.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν με αυτόν τον τρόπο, μόνο για εμβολιασμένους δηλαδή, και άλλες δραστηριότητες, όπως οι συναυλίες, αλλά και διαφόρων ειδών εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους με πιο χαλαρά μέτρα προστασίας από αυτά που ισχύουν σήμερα.

Η κίνηση αυτή εικάζεται πως θα λειτουργήσει και ως κίνητρο για όσους διστάζουν μέχρι τώρα να εμβολιαστούν, αφού τα οφέλη των ταξιδιών αφενός και της συμμετοχής σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες αφετέρου θα είναι σημαντικά.

Στην Κύπρο, όπως και στο Ισραήλ, ήδη οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητες όπως συναθροίσεις, εκδηλώσεις και συναυλίες που δεν είναι προσβάσιμες για τον γενικό πληθυσμό. Παράλληλα, η Κύπρος ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου θα εξαιρούνται (αφού παρέλθουν τρεις εβδομάδες από τον εμβολιασμό) από τα υποχρεωτικά rapid test για να πάνε στη δουλειά τους.

Σχετικά με την άρνηση των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει πως τον Σεπτέμβριο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v