Κικίλιας: Εμβολιασμένοι οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά

Η επόμενη σχολική χρονιά θα μας βρει με εμβολιασμένους μαθητές, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.
Κικίλιας: Εμβολιασμένοι οι μαθητές τη νέα σχολική χρονιά
Για το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Ελλάδα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δίνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα τηλεθεατών για τα εμβόλια, τα self tests, αλλά και τα προσεχή βήματα.

Μεταξύ άλλων, είπε πως πρέπει να φοράμε μάσκα σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ αναφορικά με κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη διανομή των self test (π.χ. κάποιοι μαθητές θα χάσουν ένα τεστ για την ερχόμενη Δευτέρα), δεσμεύτηκε πως θα δει το θέμα με τους αρμοδίους και διαβεβαίωσε πως «Ό,τι γίνεται στραβά, θα το διορθώνουμε».

Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, στις παραγγελίες του οποίου βάζει τέλος η Ε.Ε. μετά τον Ιούνιο, τόνισε πως είναι εξασφαλισμένες οι δόσεις για την Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας πως «το καλύτερο εμβόλιο είναι το συντομότερο».

«Για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών, περιμένουμε την έγκριση από τον ΕΜΑ», ανέφερε και προανήγγειλε πως η επόμενη χρονιά θα μας βρει «με εμβολιασμό μαθητών».

Η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-44 ετών, με όλα τα εμβόλια, θα ανοίξει στο τέλος Μαΐου, μάλιστα συμπλήρωσε πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18-29 ετών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v