Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ

Ο Έλον Μασκ εμφανίστηκε στη θρυλική εκπομπή Saturday Night Live κι αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ.
Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ
Η χθεσινή εμφάνιση του Έλον Μασκ στο θρυλικό αμερικανικό τηλεοπτικό show Saturday Night Live (SNL) είναι βέβαιο ότι θα μείνει στην ιστορία μιας και από χθες το διαδίκτυο και τα social media βομβαρδίζονται από memes, αποσπάσματα αλλά και σχετικά άρθρα επί του θέματος. Πώς να γίνει διαφορετικά βέβαια από τη στιγμή που ο 49χρονος CEO της Tesla μπούκαρε στο πλατό του SNL και είπε στους εμβρόντητους τηλεθεατές ότι «γράφω ιστορία σήμερα ως το πρώτο άτομο με Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL.... Ή το πρώτο που το παραδέχεται».

Παράλληλα ο Μασκ ανέφερε πως έχει μια δυσχέρεια προκειμένου να πείσει τους συνομιλητές του πως εννοεί όσα λέει. Συγκεκριμένα είπε ότι «μερικές φορές αφού πω κάτι πρέπει να επισημάνω ότι το εννοώ για να καταλάβει ο κόσμος ότι όντως το εννοώ».

Ο Μασκ που έχει πάνω από 53 εκατομμύρια followers στο Twitter, αστειεύτηκε για τη σχέση του με τα social media, παραδεχόμενος πως έχει γίνει στόχος όχι μόνο επικρίσεων, αλλά και νομικών απειλών στο παρελθόν με αφορμή Tweet του.

Εκτός αυτού μίλησε και για την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τα social media, μιας και ο λογαριασμός του στο Twitter έχει πάνω από 53 εκατομμύρια followers, λέγοντας ότι «κοιτάξτε, το ξέρω πως κάποιες φορές λέω ή ποστάρω αλλόκοτα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μου. Σε όποιον έχει θιγεί, θέλω μόνο να πω πως επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνω κόσμο με πύραυλο στον Άρη. Πιστεύατε, δηλαδή, πως θα ήμουν ένας χαλαρός, νορμάλ τύπος;».

Παρόλα αυτά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μέσω social media αντέκρουσαν τον ισχυρισμό του ότι είναι ο πρώτος άνθρωπος με το σύνδρομο που παρουσιάζει το SNL, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Νταν Ακρόιντ -που έχει μιλήσει ανοιχτά για την εμπειρία του με τα σύνδρομα Τουρέτ και Άσπεργκερ-  κι έχει παρουσιάσει επίσης την ιστορική σατιρική εκπομπή.

Αξίζει να αναφέρουμε κάπου εδώ ότι το χθεσινό επεισόδιο του SNL προβλήθηκε για πρώτη φορά σε ζωντανή μετάδοση σε διεθνές επίπεδο.  Το YouTube έκανε live streaming σε περισσότερες από 100 χώρες, κάποιες από τις οποίες ήταν ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ινδία, το Μεξικό, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του NBC το οποίο και δέχθηκε σωρεία επικρίσεων στα social media για την επιλογή του δισεκατομμυριούχου Μασκ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v