Το hashtag #Για_τη_Μυρτώ είναι πρώτο trend στο Twitter

Αποζημίωση από το κράτος ζητά η μητέρα της Μυρτώς, που δέχτηκε το 2012 δολοφονική επίθεση στην Πάρο.
Το hashtag #Για_τη_Μυρτώ είναι πρώτο trend στο Twitter
Κύμα συμπαράστασης έχει ξεσηκώσει στα social media η υπόθεση της Μυρτώς, που έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά την έκδοση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας. Σύμφωνα με αυτήν, δεν ανακαλείται η πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου που απέρριπτε το αίτημα αποζημίωσης από το ελληνικό κράτος. Το Εφετείο έκρινε πως το κράτος δεν φέρει ευθύνη για την επίθεση.

Θυμίζουμε ότι η 15χρονη τότε Μυρτώ είχε δεχτεί το 2012 δολοφονική επίθεση από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην Πάρο. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 24 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη. Εννέα χρόνια μετά την επίθεση, η Μυρτώ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μόνιμα και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, κατέθεσε το 2017 αγωγή εναντίον του ελληνικού κράτους, ζητώντας αποζημίωση. Η ίδια είχε τότε δηλώσει πως το κράτος έδινε στη Μυρτώ ένα επίδομα 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκούσε ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας.

Μετά την απόφαση του Εφετείου, η κ. Κοτρώτσου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα δήλωσε έτοιμη να φτάσει ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το hashtag #Για_τη_Μυρτώ είναι πρώτο trend στο Twitter, με τον κόσμο να εκφράζει μηνύματα συμπαράστασης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v