Πέθανε από κορωνοϊό γνωστός αντιεμβολιαστής γιατρός στην Κένυα

Κενυάτης γιατρός που χαρακτήριζε «απολύτως αχρείαστα» τα εμβόλια έχασε τελικά την μάχη με τον κορωνοϊό.
Πέθανε από κορωνοϊό γνωστός αντιεμβολιαστής γιατρός στην Κένυα
Ο επικεφαλής της Ένωσης Καθολικών Ιατρών της Κένυας, δρ. Stephen Karanja, που υποστήριζε τις εισπνοές ατμού και τα χάπια υδροξυχλωροκίνης ενάντια στον κορωνοϊό, έχασε την ζωή του νικημένος από την Covid 19.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του BBC, ο δρ. Karanja είχε έρθει σε σύγκρουση τόσο με την Καθολική Εκκλησία της χώρας του όσο και με τις υγειονομικές αρχές της Κένυας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τις απόψεις του.

Σε επιστολή του στις 3 Μαρτίου ο ίδιος έγραφε πως «υπάρχουν φάρμακα που πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στη θεραπεία της Covid-19», ενώ τόνιζε πως «γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός για τη συγκεκριμένη νόσο δεν είναι απαραίτητος», αφήνοντας αιχμές για τα κίνητρα πίσω από τις εκστρατείες εμβολιασμού.

Ο δρ. Karanja, που ήταν πολέμιος και άλλων εμβολίων πέραν αυτών του κορωνοϊού, υποστήριζε την χρήση «εναλλακτικών θεραπειών» όπως ο ατμός και τα κοκτέιλ φαρμάκων που περιλάμβαναν την υδροξυχλωροκίνη και την ιβερμεκτίνη.

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος (που αποθάρρυνε νεαρά κορίτσια από το εμβόλιο του καρκίνου της μήτρας, υποστηρίζοντας πως ο HPV αφορά μόνο γυναίκες των οποίων «ο τρόπος ζωής περιλαμβάνει ανεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά») πέθανε την Πέμπτη, μόλις μία εβδομάδα αφότου νοσηλεύτηκε, εξαιτίας επιπλοκών της λοίμωξης από κορωνοϊό.

Το BBC σημειώνει επίσης στο ρεπορτάζ του πως η Κένυα, με συνολικό πληθυσμό 52,5 εκατομμυρίων, καταγράφει περισσότερα από 160.000 κρούσματα και 2.707 θανάτους από κορωνοϊό. Η χώρα έχει προμηθευτεί λίγο περισσότερες από ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Covax, οι οποίες έχουν στην πλειοψηφία τους ήδη χορηγηθεί.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v