Ο Μπιλ Γκέιτς παίρνει διαζύγιο από την Μελίντα

Το ζεύγος ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα ότι χωρίζει έπειτα από 27 χρόνια γάμου.
Ο Μπιλ Γκέιτς παίρνει διαζύγιο από την Μελίντα
Ο μεγάλος άντρας της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η εκλεκτή της καρδιάς του εδώ και 27 χρόνια Μελίντα, δεν είναι πλέον μαζί.

Οι δυο τους ανακοίνωσαν το τέλος του γάμου τους με μία ανάρτηση στο Twitter, στην οποία ανέφεραν πως «δεν πιστεύουν πλέον ότι μπορούν να προχωρήσουν μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής τους».



Στην ανάρτηση ανέφεραν επίσης ότι θα συνεχίσουν το κοινό έργο τους για το φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Bill & Melinda Gates», το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα για την παγκόσμια υγεία, την ισότητα των φύλων, την εκπαίδευση και άλλα. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους – αν όχι ο μεγαλύτερος – φιλανθρωπικός οργανισμός του κόσμου,  με δωρεές άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γκέιτς παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft το 2008, για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φιλανθρωπία και αργότερα αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο, διατηρώντας μόνο τον τίτλο του «ιδρυτή και σύμβουλου τεχνολογίας».

Η Μελίντα Γκέιτς, σήμερα 56 ετών, παντρεύτηκε τον Μπιλ το 1994 όταν εργαζόταν στη Microsoft. Το ζευγάρι, που έχει τρία παιδιά, έχει μία έπαυλη στη λίμνη Ουάσιγκτον η αξία της οποίας ανερχόταν το 2020 σε 130,8 εκατομμύρια δολάρια.

Tα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού θα διαιρεθούν όπως ορίζεται στη σύμβαση χωρισμού, η οποία προς το παρόν δεν έχει δημοσιευτεί.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v