Οργή στο Twitter για τις δηλώσεις Πούμπουρα περί δωρεάν εργασίας

Σάλο προκάλεσε βίντεο του τηλεπαρουσιαστή στο Instagram, όπου προτείνει στους νέους αντί να κάθονται σπίτια τους να πάνε να δουλέψουν… τσάμπα.
Οργή στο Twitter για τις δηλώσεις Πούμπουρα περί δωρεάν εργασίας
Είσαι στο σπίτι άνεργος; Αντί να κάθεσαι, γιατί δεν πας να δουλέψεις κάπου τσάμπα; Κι αν δεν σου αρέσει φύγε, δεν σε κρατάει κανείς.

Αυτά ανέφερε λίγο έως πολύ ο τηλεπαρουσιαστής Σάββας Πούμπουρας, ο οποίος με αφορμή τις Ημέρες Καριέρας, έκανε live στο Instagram μιλώντας για την ανεργία και την αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, ενώ έφτιαχνε ζεστό ψωμάκι όπως λέει και στο βίντεο, είπε τα εξής:

«Να σας πω, λοιπόν, ότι ελάχιστοι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να πιάσουν δουλειά. Κάποιος που είναι τρομακτικά απελπισμένος και δεν έχει δουλειά για τους τελευταίους 4,5,6,7,8,10 μήνες. Αυτός ο φίλος που έχει τόσο καιρό άνεργος, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να βρει εργασία. Τα πάντα. Δεν είναι κανένας διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειάζεται. Και αυτό σημαίνει και κάποιος να δουλέψει και δωρεάν. Να δουλέψει χωρίς μισθό, σε μια εταιρία. Όλοι νομίζουν ότι θα τους εκμεταλλευτεί ο επαγγελματίας, ότι 'θα με παίρνουν γιια δωρεάν εργασία και μετά θα με ξεζουμίσουν και θα φύγω'. Μην κοιτάτε αυτό. Κοιτάξτε τι θα αποκομίσετε από την τριβή με την εργασία. Από τον κύκλο, τον οποίο θα διευρύνετε. Να δείτε πώς δουλεύει μία εταιρία. Από τις γνωριμίες που θα κάνετε και από εκείνες τις γνωριμίες μπορεί να βρεθεί μία άλλη ευκαιρία. Και τελικά τι είναι προτιμότερο; Να κάθεσαι σπίτι και να τα περιμένεις ουρανοκατέβατα τα λεφτά και την προσφορά για εργασία ή αφού δεν κάνεις τίποτα, που δεν κάνεις, να πηγαίνεις να δουλεύεις κάπου και ας μην παίρνεις μία; Και μετά βλέπεις τι μπορείς να κάνεις».



Η  τοποθέτησή του έφερε αντιδράσεις με τον κόσμο να μη βλέπει και με τόσο καλό μάτι τις προτάσεις του περί δωρεάν εργασίας.







 



Μετά τον… χαμό, ο παρουσιαστής ανέβασε νέο βίντεο όπου ζήτησε συγγνώμη λέγοντας: «Θέλω να διευκρινήσω κάποια πράγματα, τα οποία δεν επικοινώνησα σωστά και θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από αυτούς που άθελα μου έθιξα. Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αυτό στις προθέσεις μου. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να κρίνει τον εαυτό του και την αξία του μόνος του και να εργαστεί σε εταιρείες που τον σέβονται και είναι σύμφωνες με τα δικά του κριτήρια. Αυτό θέλω να κρατήσετε.

Αν δείτε όλο το βίντεο, θα καταλάβετε ότι συνομιλώ και αναφέρομαι σε παιδιά που μόλις τελειώνουν το σχολείο, σε νέους 18 χρονών που χρειάζονται την εμπειρία για την μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Σε καμιά περίπτωση δεν ήθελα να συσχετιστεί αυτό με εργασία χωρίς αμοιβή. Μετά από αυτό που έγινε, το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση όχι μόνο εμένα αλλά και την οικογένεια μου, πήρα ένα πολύ σοβαρό μάθημα. Να λέω αυτό που έχω στην καρδιά μου και την αλήθεια μου με τον πιο δυνατό τρόπο».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v