Μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσουμε να στέλνουμε sms

Με sms 6 θα πηγαίνουμε σε εστιατόρια και ταβέρνες. Ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και τις καθημερινές. Αναλυτικά οι σημερινές ανακοινώσεις.
Μέχρι τις 15 Μαΐου θα συνεχίσουμε να στέλνουμε sms
Ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης και τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά το Πάσχα έκανε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς. Παρά την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, τα sms δεν καταργούνται με το άνοιγμα της εστίασης, αλλά θα παραμείνουν στη ζωή μας για κάθε μετακίνηση μέχρι τις 15 Μαΐου, και θα καταργηθούν με το άνοιγμα του τουρισμού.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε στην ενημέρωση της Τετάρτης 28/4 πως στα καταστήματα εστίασης θα πηγαίνουμε στέλνοντας sms 6. Η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23.00 από την Δευτέρα 3 Μαΐου, πρώτη μέρα λειτουργίας της εστίασης. Τα καταστήματα θα κλείνουν υποχρεωτικά ένα τέταρτο νωρίτερα, στις 22.45.

Ένα ακόμα μέτρο που ανακοινώθηκε μόλις είναι πως στην εστίαση δεν θα επιτρέπεται η χρήση μουσικής.

Επίσης, από αύριο Μεγάλη Πέμπτη απελευθερώνονται πλήρως οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και για τις καθημερινές –κάτι που μέχρι τώρα ίσχυε μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Σε ό,τι αφορά την Κυριακή του Πάσχα, sms 6 θα στείλουμε και για να πάμε στα οικογενειακά ή φιλικά τραπέζια, στα οποία επιτρέπονται μέχρι δύο οικογένειες, και μέχρι 9 άτομα σε εσωτερικό ή μέχρι 12 σε εξωτερικό χώρο. Συστήνεται όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις να έχουν κάνει self test.

Τέλος, αύριο θα ανακοινωθούν οι ΚΑΔ της εστίασης που θα λειτουργήσουν από Δευτέρα. Μένει να διευκρινιστεί αν θα ανοίξουν μαζί με τα εστιατόρια και τα καφέ-μπαρ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v