«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο» λέει η Κυβέρνηση

Στις διαμαρτυρίες για τον εμβολιασμό 30άρηδων και 40άρηδων αποκλειστικά με Astra Zeneca απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
«Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο» λέει η Κυβέρνηση
Το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για το ηλικιακό γκρουπ 30-39 αποκλειστικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca έφερε αφενός χιλιάδες ραντεβού (60.000 υπολογίζεται για την ακρίβεια ότι κλείστηκαν μέσα στις πρώτες 24 ώρες) αφετέρου αντιδράσεις, καθώς οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χορηγούν το συγκεκριμένο εμβόλιο μόνο σε ηλικίες άνω των 50-55. Κι αυτό γιατί τα σπάνια περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν μετά την χορήγηση του εμβολίου, ήταν κατά συντριπτική πλειοψηφία σε γυναίκες κάτω των 60 ετών

Ταυτόχρονα, ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης συνέστησε να μην κάνουν το εμβόλιο της Astra Zeneca έγκυοι και γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν, τονίζοντας πως θα δοθεί οδηγία οι γυναίκες αυτές να εμβολιάζονται με mRNA εμβόλια, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna.

Η κυβέρνηση, διά της εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, απάντησε στις αντιδράσεις επικαλούμενη τις ανακοινώσεις της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Και για το συγκεκριμένο εμβόλιο τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων», είπε συγκεκριμένα η κ. Πελώνη, ενώ σχετικά με την ανησυχία των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία, παρέπεμψε στην πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία επισήμανε ότι η στάση αναμονής για τον εμβολιασμό εγκύων έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία και δεδομένα για το συγκεκριμένο εμβόλιο. «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο» κατέληξε η κ. Πελώνη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v