«Θα ανοίγουμε και πορτ μπαγκάζ» λέει η Τροχαία

Αυστηρότεροι γίνονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στα διόδια καθώς το Πάσχα πλησιάζει, και όλο και περισσότεροι επιχειρούν να περάσουν τα διόδια.
«Θα ανοίγουμε και πορτ μπαγκάζ» λέει η Τροχαία
Όσο μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στη Μεγάλη Εβδομάδα, τόσο αυξάνονται και πληθύνονται τα ρεπορτάζ από τα διόδια, που φέτος είναι πιο ενδιαφέροντα από ποτέ χάρη στις ευφάνταστες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν συμπολίτες μας μπας και καταφέρουν να πάνε στο χωριό. Από τις αγαπημένες μας μέχρι στιγμής, η οικογένεια με το συμπαθές τετράποδο που το πήγαινε σε έναν «πολύ καλό κτηνίατρο που βρήκε στην Πελοπόννησο» και ο πενηντάρης με την έγκυο πεθερά.

Όσο όμως εμείς εδώ κάνουμε, τα πράγματα σοβαρεύουν, με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή – Διοικητή της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ, Γιώργο Μπούσκα να λέει το πρωί της Τετάρτης στο Mega πως οι έλεγχοι θα γίνουν ακόμα αυστηρότεροι, προκειμένου να τηρηθεί το μέτρο της απαγόρευσης υπερτοπικών μετακινήσεων εν όψει Πάσχα.

«Είναι γεγονός ότι ακούμε διάφορες δικαιολογίες αυτές τις ημέρες για μετακίνηση. Είναι κυρίως για ιατρικούς λόγους, για αγροτικές ασχολίες, ή επικαλούμενοι παροχή βοήθειας στους γονείς τους που είναι σε άλλους νομούς» δήλωσε ο κ. Μπούσκας. «Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι, στο προηγούμενο λοκντάουν όμως ένας πολίτης είχε ένα ιδιόχειρο σημείωμα και ήθελε να μετακινηθεί για να συνευρεθεί με την κοπελιά του. Αυτό έγραφε στο χαρτί. Ότι είχε ανάγκη να βρεθεί με τη φίλη του».

«Ο νόμος είναι σαφής» συνέχισε. «Εγώ δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε στα προηγούμενα διόδια, και αν ελέγχθηκε. Αν δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα όταν φτάσει εδώ, θα γυρίσει πίσω. Είναι σαφής ο νόμος. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν ελαστικοί οι αστυνομικοί που μπορεί να τον σταμάτησαν στη διαδρομή του. Εγώ θα δω τι χαρτιά θα παρουσιάσει και αν έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα διόδια των Μαλγάρων (σ.Σ.: έξω από την Θεσσαλονίκη, στον δρόμο προς της Κατερίνη) έχουν σφαλιστεί και δεν περνάει ούτε αυτοκίνητο χωρίς να ελεγχθεί».

«Αυτοί που προσπαθούν να μετακινηθούν ενόψει των εορτών φαίνονται, έχουν αποσκευές. Κάνουμε και ελέγχους, αν θεωρούμε ότι κάποιος πάει να μας κοροϊδέψει, θα ανοίξουμε και το πορτ-μπαγκάζ να δούμε. Χθες σταμάτησα ένα ζευγάρι, είχαν χαρτί για να πάνε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για εξωσωματική γονιμοποίηση. Τους επέτρεψα να περάσουν», κατέληξε ο κ. Μπούσκας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v