Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 30-39

Ανοιχτή είναι η πλατφόρμα των ραντεβού για το εμβόλιο της Astra Zeneca για άτομα ηλικίας 30 έως 39 ετών. Ακολουθούν την Πέμπτη οι 40-44.
Άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 30-39
Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 26 Απριλίου η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της Astra Zeneca για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών.

Ακολουθούν την Μεγάλη Πέμπτη οι 40-44, οι οποίοι επίσης έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μόνο με Astra Zeneca, και από το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, οι 45-49 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για οποιοδήποτε από τα τέσσερα εμβόλια που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (Pfizer, Moderna, AstraZeneca και, από 5 Μαΐου και μετά, Johnson & Johnson).

Οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση λαμβάνουν ένα μήνυμα στο κινητό τους με την προτεινόμενη ημέρα και ώρα ραντεβού, και έχουν 24 ώρες στη διάθεσή τους να απαντήσουν αν το αποδέχονται ή όχι.

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή σε ΚΕΠ ή σε φαρμακείο –σε όλες τις περιπτώσεις το κλείσιμο των ραντεβού είναι δωρεάν.

Αυτή τη στιγμή, πολλά εμβολιαστικά κέντρα στην πλατφόρμα φαίνονται με συμπληρωμένα όλα τα διαθέσιμα ραντεβού, αυτό όμως οφείλεται και στα ραντεβού που έχουν κρατηθεί για τους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση, πολλά από τα οποία θα ακυρωθούν, πράγμα που σημαίνει πως αν δεν βρίσκεις ραντεβού σε κοντινό εμβολιαστικό κέντρο ή/και σε κοντινή ημερομηνία, αξίζει να περιμένεις ως την Τετάρτη και να ξαναρίξεις μια ματιά. Η πλατφόρμα εμφανίζει όλα τα εμβολιαστικά κέντρα που εξυπηρετούν τον ταχυδρομικό σου κώδικα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ραντεβού για την δεύτερη δόση του εμβολίου κλείνεται από το σύστημα αυτόματα για την 11η ή την 12η εβδομάδα μετά την πρώτη δόση. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διευκρινίζει πως όποιος πολίτης το επιθυμεί μπορεί να αλλάξει (και πάλι στο emvolio.gov.gr) το ραντεβού για τη δεύτερη δόση του για νωρίτερα, από την 8η ως την 11η εβδομάδα μετά την πρώτη δόση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v