Πότε παίρνουμε Δώρο Πάσχα;

Οι ημερομηνίες, τα ποσά και το επίδομα που δικαιούνται όσοι βρίσκονται σε αναστολή τώρα ή κάποια στιγμή μέσα στους τελευταίους 4 μήνες.
Πότε παίρνουμε Δώρο Πάσχα;
Η Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου φέτος, είναι η τελευταία προθεσμία για να καταθέσουν οι εργοδότες το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους τους.

Το ποσό που αναλογεί στον κάθε εργαζόμενο εξαρτάται από τον τρόπο αμοιβής του, αν δηλαδή πρόκειται για ημερομίσθιο ή για μηνιαίο μισθό. Στην περίπτωση που πρόκειται για μισθό, και αν ο εργαζόμενος δουλεύει ολόκληρο το διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου, δικαιούται ακριβώς μισό μηνιαίο μισθό. Στην περίπτωση του ημερομισθίου, ο εργαζόμενος δικαιούται 15 ημερομίσθια. Και στις δύο περιπτώσεις, στο παραπάνω διάστημα (1η Ιανουαρίου με 30 Απριλίου) υπολογίζονται και όλες οι νόμιμες άδειες –πχ ετήσια, άδεια μητρότητας, σπουδαστική κλπ.

Για όσους βρίσκονται ή βρέθηκαν κάποια στιγμή σε αναστολή τους τελευταίους τέσσερις μήνες, η σχετικά διάταξη ορίζει πως θα καταβληθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό του επιδόματος που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας.

Το επίδομα που θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε αναστολή υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (και όχι επί του μισθού τους) και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους, επίσης μέχρι την Τετάρτη 28/4.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v