Χωρίς καραντίνα τουρίστες από ΕΕ και 5 ακόμα χώρες

Από την επόμενη εβδομάδα, τουρίστες από την ΕΕ και πέντε ακόμα χώρες έρχονται στην Ελλάδα μόνο με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς καραντίνα.
Χωρίς καραντίνα τουρίστες από ΕΕ και 5 ακόμα χώρες
Καταργείται από την επόμενη εβδομάδα η υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα που ίσχυε μέχρι τώρα για όλους τους τουρίστες που επισκέπτονταν την χώρα μας. Πλέον, ταξιδιώτες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα χρειάζονται μόνο αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα.

Ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Τουρισμού που ζήτησε να μείνει ανώνυμος δήλωσε στο Reuters ότι «θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου».

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα μέσω των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, των Χανίων, της Ρόδου, της Κω, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας, και από δύο συνοριακές διαβάσεις.

Προϋπόθεση για να έρθει κάποιος στην Ελλάδα θα είναι, όπως ισχύει και τώρα, να έχει αρνητικό αποτέλεσμα τεστ το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί το πολύ 72 ώρες πριν την πτήση, ή πιστοποιητικό που να αποδεικνύει πως έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα για τους πολίτες του Ισραήλ που επισκέπτονται την Ελλάδα έχει ήδη αρθεί από τις αρχές Απριλίου, βάσει διμερούς συμφωνίας με την «πρωταθλήτρια» στον εμβολιασμό χώρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v