Τα πρώτα λεωφορεία με online κράτηση θέσης στον Δήμο Χαϊδαρίου

Ο πρώτος δήμος της Ελλάδας που θα διαθέτει την δυνατότητα online κράτηση θέσης στα δημοτικά του λεωφορεία.
Τα πρώτα λεωφορεία με online κράτηση θέσης στον Δήμο Χαϊδαρίου
Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, ο Δήμος Χαϊδαρίου εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους πολίτες να κάνουν online κράτηση της θέσης τους στα δημοτικά λεωφορεία μέσω εφαρμογής στο κινητό τους.

Τα δρομολόγια της δοκιμαστικής γραμμής ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη 15 Απριλίου, και θα ενταχθούν στη Δημοτική Συγκοινωνία Χαϊδαρίου, συνδέοντας την περιοχή του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι και τον Σταθμό Μετρό Αγία Μαρίνα.

Η εφαρμογή, που σχεδιάστηκε από επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, επιτρέπει σε δημότες και επισκέπτες του Χαϊδαρίου να κάνουν δωρεάν κράτηση της θέσης τους, αλλά και να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο από το κινητό τους πού ακριβώς βρίσκεται το λεωφορείο.

Σημαντική υποσημείωση είναι πως όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να πραγματοποιούν τις κρατήσεις τους και τηλεφωνικά, από την προηγούμενη μέρα, στο 15250, ενώ εκτός της εφαρμογής κρατήσεις γίνονται και στο www.haidari.gr/smartbus

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός δήλωσε πως «σε μια κρίσιμη περίοδο, παρέχουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας να μετακινούνται εντός της πόλης μας δωρεάν, με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό. Ευχαριστούμε θερμά τον ΟΑΣΑ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον Δήμο μας ώστε να ξεκινήσει στο Χαϊδάρι αυτό το πραγματικά καινοτόμο πρόγραμμα αλλά και την ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εξαιρετική δουλειά και την άρτια εφαρμογή που είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε όλη τη χώρα. Σε μια νέα ψηφιακή εποχή, ως δήμος Χαϊδαρίου θα συνεχίζουμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες με βασική μας προτεραιότητα την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v