Ποδηλάτες φύλακες άγγελοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πέντε ποδηλάτες δείχνουν το καλό πρόσωπο της αλληλεγγύης μοιράζοντας προϊόντα πρώτης ανάγκης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη
Ποδηλάτες φύλακες άγγελοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η αλληλεγγύη ειδικά αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε είναι πιο σημαντική από ποτέ. Για αυτό είναι σημαντικό να αναδεικνύονται δράσεις που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο όπως αυτή των ποδηλατών που έχουν αποδειχθεί φύλακες άγγελοι για τους άστεγους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πέντε φίλων, του αθλητή υπεραποστάσεων Μάριου Γιαννάκου, του πρώτου υποψήφιου Έλληνα ιδιώτη αστροναύτη Αύγουστου Πανταζίδη, και των επιχειρηματιών Δημήτρη Φιντιρίκου, Νάνσυ Μαρκοπούλου και Κώστα Αναγνωστόπουλου. Όλοι μαζί  αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να προσφέρουν δέκα χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους και δομές αστέγων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μέσα από εθελοντικές ποδηλατάδες.  

Η διανομή των προϊόντων στη Θεσσαλονίκη έγινε, ενώ αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να λάβει χώρα ανάλογη δράση και για την Αθήνα.

«Ποδηλατούμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μοιράσουμε τρόφιμα σε άστεγους και να τα παραδώσουμε σε ανθρώπους που κοιμούνται έξω και σε δομές αστέγων», δήλωσε  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μάριος Γιαννάκου, ο αθλητής που έχει εντυπωσιάσει το ελληνικό κοινό, ολοκληρώνοντας εξαιρετικά δύσκολους υπερμαραθώνιους.

«Όλο αυτό το εγχείρημα της διανομής προϊόντων πρώτης ανάγκης σε αστέγους δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη βοήθεια του Μασούτη, της Tsakiris Family και της Ballistic Bikes, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης μας βοήθησε στην εύρεση δομών για να κάνουμε τη διανομή», σημειώνει ο Μάριος.

«Ενόψει των εορτών του Πάσχα, θεωρήσαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και αποφασίσαμε να κάνουμε το πιο απλό, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη αυτές τις ημέρες. Είναι περίεργη η αίσθηση να βλέπεις εν έτει 2021 ανθρώπους να μένουν στον δρόμο. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια», καταλήγει στις δηλώσεις τους.

Από εμάς είναι είναι ναι, με την ελπίδα σύντομα να οργανωθούν παρόμοιες εθελοντικές δράσεις σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v