Χαμός με σκίτσο του Ζερβού στην Εφ. Συν. για Καραϊβάζ

Δυσαρεστημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση με σκίτσο της Εφημερίδας των Συντακτών, επιμένοντας πως «η Ελλάδα δεν είναι Κολομβία».
Χαμός με σκίτσο του Ζερβού στην Εφ. Συν. για Καραϊβάζ
Τις αντιδράσεις της κυβέρνησης ξεσήκωσε το σκίτσο του Πέτρου Ζερβού για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε μεταξύ άλλων «δεν ξέρω πώς να σχολιάσω το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ. Απαράδεκτο. Το αφήγημα που επιδιώκεται να περάσει ότι η Ελλάδα είναι Κολομβία είναι ανυπόστατο. Να είναι πιο προσεχτική η αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας» κάνοντας λόγο για «διασυρμό της χώρας στο εξωτερικό».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο σκιτσογράφος απάντησε στις αντιδράσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ο Πρωθυπουργός πάνω στο μηχανάκι που εκτελεί «συμβόλαιο» πίνοντας καφεδάκι και διαβάζοντας εφημερίδα θέλει να δείξει συμπυκνωμένα, και μέσω της υπερβολής, έναν Πρωθυπουργό εκτός πραγματικότητας. Έναν Πρωθυπουργό που, μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, χρειάστηκαν μια ολόκληρη μέρα ωσότου αναφερθούν στο περιστατικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης δημοσιογράφου μέρα-μεσημέρι στην Αθήνα όταν όλη η Ευρώπη βούιξε για το περιστατικό και υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έκαναν δηλώσεις αποτροπιασμού αυθημερόν».

Θυμίζουμε πως η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, καταδίκασε το αποτρόπαιο έγκλημα μία ολόκληρη μέρα πριν το κάνει ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Πέτρου Ζερβού στο Facebook:

Με έκπληξη άκουσα ότι το σημερινό μου σκίτσο στην Εφημερίδα των Συντακτών ξεσήκωσε αντιδράσεις γιατί «παρουσιάζει τον...

Posted by Πέτρος Ζερβός on Monday, 12 April 2021



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v