Η μέρα που οι Αθηναίοι επιστρέψαμε στην Πλάκα

Ένα drone καταγράφει σε βίντεο την Κυριακή που οι Αθηναίοι επιστρέψαμε επιτέλους στην Πλάκα, μετά από πέντε μήνες συνεχόμενου λοκντάουν.
Η μέρα που οι Αθηναίοι επιστρέψαμε στην Πλάκα
Όσοι δεν μένουμε στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να μπορούμε να την προσεγγίσουμε με τα πόδια, την Πλάκα την στερηθήκαμε για ένα ολόκληρο πεντάμηνο. Κι αυτό εμάς τους παροικούντες τα προάστια μας στοίχισε περισσότερο κι από τιμωρία στο δωμάτιό μας τότε που ήμασταν μικροί και δεν είχε βρεθεί κανείς να ενημερώσει τους γονείς μας για το αντιπαιδαγωγικό τέτοιων μεθόδων.

Δεν είναι, λοιπόν, να απορεί κανείς που με το που απελευθερώθηκαν οι διαδημοτικές μετακινήσεις, σπεύσαμε όλοι στα σοκάκια της Πλάκας. Μην μας παρεξηγήσεις, τίποτα δεν έχουμε να σου πούμε για συνωστισμούς και ατομικές ευθύνες: Όπως θα δεις και στο παρακάτω βιντεάκι, μια χαρά τηρούνται οι αποστάσεις, και μια χαρά φορούσαμε όλοι μάσκες (αυτό στο βιντεάκι δεν φαίνεται, αλλά ήμασταν εκεί και σου το λέμε).

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ατμόσφαιρα παντού στο κέντρο θύμιζε γιορτή, καθώς οι ανοιχτοί χώροι που τόσον καιρό χωρίς λόγο στερηθήκαμε απέκτησαν ξανά κόσμο.

Όπως σημειώνει στο κανάλι του στο YouTube το αγαπημένο μας Up Stories, δημιουργός του απολαυστικού βίντεο που ακολουθεί, «καταστηματάρχες της περιοχής [ανέφεραν ότι] ίσως όλο αυτό με την πανδημία να εξελιχθεί σε καλό για την περιοχή τους και οι Αθηναίοι να αγαπήσουν και να κάνουν την Πλάκα το νέο στέκι των Αθηνών μετά από την χρυσή εποχή του 60 και 70 όπου στην περιοχή υπήρχαν οι γνωστές μπουάτ και κάθε βράδυ υπήρχε το αδιαχώρητο στην περιοχή».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v