Έκκληση Μητσοτάκη στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν

«Αυτό που πρέπει να φοβούνται είναι ο ιός, όχι το εμβόλιο» είπε ο Πρωθυπουργός απευθύνοντας έκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν.
Έκκληση Μητσοτάκη στους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν
Συνάντηση με επτά πολίτες που εμβολιάστηκαν, ηλικίας από 64 έως 93 ετών, είχε ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Μέσα από αυτήν έστειλε το μήνυμα σε όσους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να το κλείσουν το ραντεβού τους.

«Θέλω κυρίως να ακουστεί η δική σας φωνή για να μπορέσουμε να πείσουμε συμπολίτες μας, πιο ηλικιωμένους, που δεν έχουν πάρει ακόμα την απόφαση να εμβολιαστούν, ότι πρέπει να το κάνουν. Διότι σήμερα έχουμε εμβόλια διαθέσιμα για συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί, και πρέπει να τους πείσουμε, να τους πείσετε, να με βοηθήσετε να τους πείσουμε, ότι πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν», ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης την συζήτηση.

«Να καταλάβουν καταρχάς ότι το ρίσκο του να είναι κανείς ανεμβολίαστος είναι πολύ μεγάλο. Μην κοροϊδευόμαστε, ο κορωνοϊός είναι κακή αρρώστια και όσο πιο μεγάλος είσαι τόσο πιο επικίνδυνο είναι να πάθεις κάποια σοβαρή επιπλοκή», επισήμανε, προσθέτοντας ότι από τους 200 ασθενείς με Covid-19 που διασωληνώθηκαν τον Μάρτιο μόνο τρεις ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Τον λόγο πήραν οι συμμετέχοντες στη συζήτηση, που είπαν πως δεν εμφάνισαν παρενέργειες από τον εμβολιασμό τους, και πως τώρα θα μπορέσουν να χαρούν πράγματα που είχαν στερηθεί όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, όπως η αγκαλιά των εγγονών τους.

«Το μήνυμα ποιο είναι για μένα; Ότι όπως είπατε κι εσείς είναι ένας πολύ άσχημος ιός, θανατηφόρος, και θα πρέπει όλος ο κόσμος να εμβολιαστεί» είπε ο 74χρονος κ. Ηλίας. «Και όχι μόνο αυτό, επειδή έχω και συγγενείς γιατρούς, και μετά το εμβόλιο πρέπει να φοράμε μάσκα και να προφυλασσόμαστε γιατί είναι πολύ επικίνδυνος».

«Τι σας έλειψε περισσότερο αυτόν τον χρόνο του κορονοϊού; Τι στερηθήκατε περισσότερο;» ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κυρία Σπυριδούλα, 64 ετών. «Την έξοδο» απάντησε εκείνη, και πρόσθεσε: «Όλο τον καιρό είμαι μέσα. Όλο τον καιρό, επειδή και η κόρη μου έχει αποκτήσει ένα μωράκι».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v