Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ για laptop, tablet

Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ για laptop και tablet με διευκρινιστικές οδηγίες ώστε να αποφευχθούν τυχόν λάθη.
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ για laptop, tablet
Άλλη μια ευκαιρία έχουν οι μαθητές και φοιτητές που δεν κατάφεραν να κάνουν επιτυχημένη αίτηση για την απόκτηση του voucher των 200 ευρώ ώστε να αγοράσουν laptop, tablet ή desktop. Την πρώτη φορά που ήταν διαθέσιμο το voucher υπήρξαν αντιδράσεις, επειδή όποιος «κοβόταν» έχανε το δικαίωμα να ξανακάνει αίτηση.

Με βάση τα όσα είναι γνωστά έως τώρα από τις 12 Απριλίου θα ξεκινήσουν  να πληρώνονται τα voucher των 200 ευρώ στους δικαιούχους, παρόλα αυτά η διαδικασία θα συνεχίζεται σταδιακά προκειμένου να υπάρχει επάρκεια εξοπλισμού σε tablets, laptops και desktops από τις συμμετέχουσες εταιρείες του προγράμματος.

Ακολουθεί η απαιτούμενη διαδικασία για τη συμπλήρωση της αίτησης:

«Αρχικά οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος της «Ψηφιακής Μέριμνας» με τους κωδικούς Taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που ζητούνται όπως:

ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος,

η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση,

κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές),

και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης».

Με βάση την ανακοίνωση της πλατφόρμας όσοι δικαιούχοι είχαν κάποιο πρόβλημα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, πιθανότατα παρέλειψαν κάποιο βήμα ή δεν ακολούθησαν τη σωστή σειρά συμπλήρωσης.

Πρόκειται για την επιβεβαίωση της φοίτησης τέκνων που φοιτούν σε δημόσιες δομές και το γεγονός ότι αυτό πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά. Ακολούθως μπορείς να βρεις τις αναλυτικές οδηγίες για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος:

«Ενημερώνουμε όλους τους δικαιούχους, ότι η επιβεβαίωση της φοίτησης τέκνων που φοιτούν σε δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΑΕΙ, ΙΕΚ του Υ.ΠΑΙ.Θ, πρέπει να γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης.

Δικαιολογητικά προβλέπονται μόνο στην περίπτωση των «Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας», επειδή σε αυτά δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική διασταύρωση.

Στις παραπάνω  (τρεις πρώτες) περιπτώσεις, οι δικαιούχοι δεν πρέπει να παρακάμπτουν την ηλεκτρονική διασταύρωση και δεν πρέπει να οριστικοποιούν την αίτηση με ένδειξη ολικής/μερικής απόρριψης, υποβάλλοντας στη συνέχεια αιτήματα επανεξέτασης και επισυνάπτοντας διαφόρων τύπων έγγραφα/δικαιολογητικά, με σκοπό το χειρωνακτικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Οδηγό του Προγράμματος, κατά κανόνα ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ αιτήσεις που απορρίπτονται, λόγω αποτυχίας ηλεκτρονικής διασταύρωσης με μητρώο φοίτησης που θα έπρεπε να είναι ήδη ενημερωμένο με τα στοιχεία του αιτούντα. Επίσης, δε γίνονται δεκτά δικαιολογητικά όπως, βαθμοί επίδοσης μαθητή (έλεγχοι), έντυπα βεβαίωσης μετακίνησης από/προς τη σχολική μονάδα κοκ., αντί της διαδικασίας της ηλεκτρονικής διασταύρωσης. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα (προ)ελέγχου και οι δικαιούχοι μπορούν να προβούν στη διόρθωση – επικαιροποίηση των στοιχείων τους στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό μητρώο, πριν την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v