Κεραμέως: Δεν θα ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια πριν το Πάσχα

Με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η Υπουργός Παιδείας κατέστησε σαφές πως το άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων στην παρούσα φάση αποκλείεται.
Κεραμέως: Δεν θα ανοίξουν δημοτικά και γυμνάσια πριν το Πάσχα
Δεν θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές γυμνασίων και δημοτικών πριν τις πασχαλινές διακοπές, δήλωσε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Θυμίζουμε πως τα Λύκεια ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου, με υποχρεωτικό self test δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες θα πάρουν σύντομα σειρά. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει καν περίπτωση να συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ξεκαθάρισε η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως επισήμανε πως η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες είναι μία «δυναμική διαδικασία» που γίνεται «βήμα-βήμα». Δήλωσε, επίσης πως «δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα», εξηγώντας πως η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί για δημοτικά και γυμνάσια.

Πρόσθεσε, επίσης, πως τα λύκεια έχουν μείνει κλειστά μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία, ενώ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου προετοιμάζονται για Πανελλήνιες, εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από το άνοιγμα μόνο των λυκείων και όχι των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v