Τον Μάιο θα ανοίξει η εστίαση, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός τοποθέτησε χρονικά το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης μέσα στον Μάιο, ενώ αναφέρθηκε και στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις εν όψει Πάσχα.
Τον Μάιο θα ανοίξει η εστίαση, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Μιλώντας για το άνοιγμα τις εστίασης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθέτησε χρονικά το άνοιγμα της μέσα στον Μάιο, τονίζοντας ότι μέχρι τις 10 Μαΐου θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για να μπουν οι επιχειρηματίες της εστίασης να κάνουν την αίτηση και να πάρουν τα χρήματά τους άμεσα.

«Δουλεύουμε ώστε στις αρχές Μαΐου να είμαστε έτοιμοι για την επανεκκίνηση. Θα ήταν πάρα πολύ καλό και για την τουριστική μας βιομηχανία, όταν θα ανοίξει ο τουρισμός να ανοίξουν και τα εστιατόρια», ανέφερε.

Σχετικά με το αν το Πάσχα θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «με την κατάσταση της πανδημίας ως έχει, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα γίνει τρεις εβδομάδες μετά. Το βέβαιο είναι ότι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το επιτρέψουμε».

Πάντως σε περίπτωση που επιτραπούν οι μετακινήσεις, θα υπάρχουν περιορισμοί, καθώς δεδομένου ότι η χώρα έχει ζώνες ανάλογα με τον βαθμό κινδύνου, τα μέτρα δεν ισχύουν οριζόντια.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας υπογραμμίζοντας ότι «αν τηρηθούν τα μέτρα, μετά τη 15η Απριλίου, και με την πρόοδο των εμβολιασμών, είναι πιθανό να δούμε ραγδαία αποκλιμάκωση της πανδημίας μέχρι το τέλος Απριλίου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v