Ανοιχτά τα φώτα των καταστημάτων στην Πάτρα

Σε κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι έμποροι της Πάτρας, μιας από τις τρεις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες δεν θα ανοίξει τελικά το λιανεμπόριο.
Ανοιχτά τα φώτα των καταστημάτων στην Πάτρα
Σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 5 Απριλίου οι έμποροι της Πάτρας, ανοίγοντας τα καταστήματά τους και ανάβοντας τα φώτα –χωρίς ωστόσο προσωπικό εντός των καταστημάτων, και χωρίς βέβαια να εξυπηρετούν καταναλωτές.

Θυμίζουμε ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει πίσω το άνοιγμα του λιανεμπορίου που είχε αρχικά αναγγείλει για όλη την Ελλάδα. Το άνοιγμα των καταστημάτων ανεστάλη σε τρεις περιοχές της χώρας –την Αχαΐα, την Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη– μετά από έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αυτό που προβλημάτισε τους εμπειρογνώμονες ήταν «ένας συνδυασμός επιδημιολογικών προβλημάτων, όπως ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των ενεργών κρουσμάτων. Το δεύτερο στοιχείο, είναι ότι το Rt (σ.σ. δείκτης μετάδοσης) δεν έχει φανεί να κάμπτεται με την λήψη των μέτρων μέχρι στιγμής, σε αντίθεση με πόλεις παρόμοιου μεγέθους, σε συνδυασμό με την χαμηλή ελαστικότητα που υπάρχει στα νοσοκομεία σε αυτές τις πόλεις».

Το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου της Πάτρας αναμένεται να συνεδριάσει προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για καταβολή αυξημένης αποζημίωσης σε επιχειρήσεις των κλάδων στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα τον Απρίλιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v