Στοιχεία 617.000 ελλήνων χρηστών του Facebook διέρρευσαν από χάκερς

Περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες του Facebook βρέθηκαν εκτεθειμένοι όταν τα προσωπικά τους δεδομένα διέρρευσαν σε forum για χάκερς.
Στοιχεία 617.000 ελλήνων χρηστών του Facebook διέρρευσαν από χάκερς
Νομίζατε πως τα στοιχεία σας στο Facebook είναι ασφαλή; Βάλατε διπλό κωδικό για να έχετε πλήρη έλεγχο; Ε λοιπόν μάλλον θα πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο, ή καλύτερα να μην εμπιστεύεστε καμία εγγύηση αφού τα προσωπικά σας στοιχεία μπορεί ήδη να έχουν βγει… στο κλαρί.

Σύμφωνα με αποκάλυψη του ειδικού κυβερνοασφαλείας, Alon Gal, τα στοιχεία περισσότερων των 500 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook διέρρευσαν σε forum για χάκερς. Πρόκειται για στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών, από 106 χώρες. Μεταξύ αυτών, 617.722 χρηστών από την Ελλάδα.

«Και τα 533.000.000 αρχεία από το Facebook διέρρευσαν δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε λογαριασμό στο Facebook, είναι πολύ πιθανό να διαρρεύσει ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιήθηκε για τον λογαριασμό. Δεν έχω δει ακόμα το Facebook να αναγνωρίζει αυτήν την απίστευτη αμέλεια (στην προστασία) των δεδομένων σας», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter αναρτώντας φωτογραφίες από τα στοιχεία.



Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα, ονόματα προφίλ, τοποθεσίες, ημερομηνίες γέννησης, βιογραφικά, e-mail.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, τα δεδομένα είναι παλαιότερα και προέρχονται από ένα κενό ασφαλείας που η πλατφόρμα κάλυψε το 2019.

Δείτε αναλυτικά ποιες χώρες επηρεάστηκαν και πόσοι χρήστες ανά χώρα:



Μένει να δούμε αν όσοι ανάρτησαν στους τοίχους τους το γνωστό μήνυμα περί «προστασίας» των δεδομένων τους επηρεάστηκαν ή όχι από τη διαρροή.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v