Νομιμοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγία

Οι βουλευτές της πολιτείας νομιμοποίησαν την κατοχή έως και 85 γραμμαρίων κάνναβης, ενώ επέκτειναν και το πρόγραμμα διανομής κάνναβης για ιατρικούς λόγους.
Νομιμοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγία
Κανονικά και με τον νόμο θα μπορούν να το φλογίζουν πλέον οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης, μιας και οι βουλευτές της Νέας Υόρκης υιοθέτησαν προ μερικών ημερών ένα ιστορικό νομοσχέδιο, που προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο να έχει δηλώσει πως θα το υπογράψει.

«Για πολύ καιρό η απαγόρευση της κάνναβης έπληττε δυσανάλογα τις έγχρωμες κοινότητες επιβάλλοντάς τους βαριές ποινές φυλάκισης», τόνισε ο Κουόμο σε ανακοίνωσή του.

«Η ιστορική αυτή νομοθεσία δικαιώνει τις εδώ και καιρό περιθωριοποιημένες κοινότητες, αγκαλιάζει μια νέα βιομηχανία η οποία θα ενισχύσει την οικονομία και δημιουργεί σημαντικές δικλείδες ασφαλείας για τους πολίτες», συνέχισε.

Βάσει της νομοθεσίας οι ενήλικες άνω των 21 ετών θα μπορούν να αγοράζουν κάνναβη και να καλλιεργούν στα σπίτια τους φυτά για προσωπική χρήση.

Παράλληλα προβλέπεται μεταφορά των πόρων από την πάταξη της χρήσης κάνναβης στην εκπαίδευση και την θεραπεία των τοξικοεξαρτημένων.

Η νομοθεσία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι θα είναι νόμιμη η κατοχή έως και 85 γραμμαρίων κάνναβης, ενώ επεκτείνεται και το πρόγραμμα διανομής κάνναβης για ιατρικούς λόγους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v