Σε 3 ώρες και 15 λεπτά το τρένο Αθήνα- Θεσσαλονίκη από το 2022

Σε λιγότερο από 3 ώρες και 15 λεπτά θα διεξάγεται το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη από το καλοκαίρι του 2022.
Σε 3 ώρες και 15 λεπτά το τρένο Αθήνα- Θεσσαλονίκη από το 2022
Αθήνα Σαλονίκη… λιγότερα τσιγάρα δρόμος από του χρόνου το καλοκαίρι αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ, ενέκρινε χθες την υπογραφή της σύμβασης με την οποία επιταχύνεται η ολοκλήρωση του έργου «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του 'Αξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Προμαχώνας» Α.Σ 717 (πλην τμήματος Τιθορέα - Δομοκός).

Με την ολοκλήρωση των έργων, ο χρόνος της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη με τρένο θα μειωθεί στις 3 ώρες και 15 λεπτά.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου ανατυπώνονται στην σύμβαση η υπογραφή της οποίας εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση και ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στο ποσό των 13.320.240,00 ευρώ. Ο αρχικός συμβατικός προϋπολογισμός του έργου είναι 41,3 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο διευθύνων σύμβουλος της «ΕΡΓΟΣΕ», Χρήστος Βίνης, ανέφερε ότι «στόχος της ΕΡΓΟΣΕ είναι η ολοκλήρωση των έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας στον συντομότερο δυνατό χρόνο, πάντα όμως με απόλυτη προσήλωση στους όρους αρτιότητας, ποιότητας και ασφάλειας των μεταφορών. Προς αυτή την κατεύθυνση αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και προχωρούμε χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις όλες τις απαραίτητες διαδικασίες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v