Πάμε για άνοιγμα κομμωτηρίων και αρχαιολογικών χώρων

Καταργείται όπως όλα δείχνουν ο περιορισμός των δύο χιλιομέτρων, ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι. Σημαντικές ανακοινώσεις αύριο.
Πάμε για άνοιγμα κομμωτηρίων και αρχαιολογικών χώρων
Η μισητή απόσταση των δύο χιλιομέτρων από την πόρτα του σπιτιού μας πάει ολοταχώς για κατάργηση, καθώς τα τελευταία «έξυπνα μέτρα» της κυβέρνησης δεν φαίνονται να αποδίδουν, τα κρούσματα τραβάνε την ανηφόρα και ο κόσμος κουράστηκε μετά από πέντε ολόκληρους μήνες λοκντάουν.

Έτσι, στην αυριανή τους συνεδρίαση οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εξετάσουν την ενεργοποίηση μέτρων τα οποία κυβερνητικοί κύκλοι αποκαλούν «βήματα αποσυμπίεσης χωρίς επιδημιολογική επιβάρυνση».

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, εκτός από την κατάργηση του περιορισμού των δύο χιλιομέτρων, σκέψεις υπάρχουν επίσης και για το άνοιγμα κομμωτηρίων και υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, αλλά και η μεταφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 19.00 στις 21.00.

Ειδικά για τους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους, το ρεπορτάζ αναφέρει πως το άνοιγμά τους συζητιέται στην κατεύθυνση του να ωθηθεί ο κόσμος να βγει από τα σπίτια, αλλά χωρίς να συνωστιστεί σε πλατείες με περιπτερόμπυρες (δικό μας αυτό το τελευταίο) και παράλληλα να μειωθούν οι επισκέψεις σε σπίτια, που οι ειδικοί εκτιμούν πως αυξάνουν σημαντικά τη μετάδοση του ιού.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση, αλλά σε αυτήν της επόμενης Παρασκευής, 26 Μαρτίου, ενώ οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων μετατίθενται ακόμα παρακάτω.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο προανήγγειλε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, λέγοντας πως στόχο έχουν «να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας». 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v