Βασιλακόπουλος: Φέτος το Πάσχα θα είναι καλύτερο

Η κατάσταση βρίσκεται τώρα στα χειρότερά της, αλλά τον Μάιο θα μιλάμε για άλλη χώρα, είπε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Βασιλακόπουλος: Φέτος το Πάσχα θα είναι καλύτερο
Άλλη χώρα θα είμαστε τον Μάιο, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο από το περσινό.

«Περνάμε τη χειρότερη φάση και στην Αθήνα είναι άσχημη η κατάσταση», επεσήμανε ο καθηγητής, προσθέτοντας όμως πως «αυτήν τη φορά θα ξαναμπούμε σε κανονικότητα, με μεγαλύτερη προσοχή».

«Θα κάνουμε καλύτερο Πάσχα, καλύτερο από πέρυσι» είπε συγκεκριμένα, ενώ δήλωσε αντίθετος με την ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο με περιθώριο τριών ωρών, καθότι όπως είπε η μικρή χρονική διάρκεια δημιουργεί φαινόμενα συνωστισμού. Πρότεινε, μάλιστα, στις μεγάλες πόλεις να ανοίξουν πρώτα τα μικρά μαγαζιά.

Μιλώντας για την πορεία του εμβολιασμού, ο κ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε πως «το 40% των πολιτών άνω των 80 δεν έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο, παρά το ότι έχουν τη δυνατότητα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό.

Σε παρέμβασή του στην ίδια εκπομπή, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Ματθαιόπουλος, είπε πως οι διακομιδές ανά 24ώρο έχουν φτάσει στις 180-200 από τις 100-120 που ήταν μέχρι τώρα. «Η κατάσταση είναι ακόμα είναι διαχειρίσιμη, αλλά οριακή», συμπλήρωσε, με τον κ. Βασιλακόπουλο να σχολιάζει πως «ακόμα κι αν είχαμε κλίνες, δεν θα είχαμε προσωπικό ΜΕΘ».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v