Βατόπουλος: Μάσκες και αποστάσεις όλο το 2021

Ακόμα και μετά τα εμβόλια, θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες και να κρατάμε αποστάσεις δήλωσε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Βατόπουλος: Μάσκες και αποστάσεις όλο το 2021
Δεν θα ξεφορτωθούμε τις μάσκες, ούτε τις μεταξύ μας αποστάσεις, πριν από το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με όσα δυσοίωνα είπε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την παράταση του τρέχοντος λοκντάουν για μια εβδομάδα ακόμα.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων σημείωσε επίσης πως, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα μπορέσει να ανοίξει τον Απρίλιο η εστίαση –μόνο σε εξωτερικούς χώρους– και σε δεύτερο χρόνο, το Πάσχα, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα συνεχίσουμε να τηρούμε αποστάσεις ασφαλείας και να φοράμε μάσκες ακόμα και όταν εμβολιαστούμε. «Ο εμβολιασμένος δεν πρόκειται να αρρωστήσει βαριά, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι κατά πόσο μεταδίδει. Συνεπώς ο εμβολιασμένος θα πρέπει να προφυλάξει τους γύρω του. Η μάσκα, οι αποστάσεις και η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων θα διατηρηθούν και το 2021», είπε συγκεκριμένα.

Την εκτίμηση πως αυτές τις μέρες θα καταγραφεί η κορύφωση της πανδημίας, και εν συνεχεία θα αρχίσουν να περιορίζονται κάπως τα κρούσματα, έκανε ο κ. Βατόπουλος. «Κρατάει πολύ αυτή η ιστορία, περισσότερο από όσο θα θέλαμε. Ίσως έχουμε μια αύξηση των θανάτων και των διασωληνώσεων, αλλά σιγά σιγά θα μαζευτεί η κατάσταση», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό που φοβόμαστε είναι το απρόβλεπτο, δηλαδή να έχουμε υπερμετάδοση σε κάποια περιοχή που δεν το περιμέναμε».

Σε ερώτηση σχετικά με την άρση των περιορισμών, ο κ. Βατόπουλος απάντησε πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και λιανεμπόριο. «Και τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, καθώς σε δυο μήνες είναι οι Πανελλήνιες. Πρόθεση μας είναι όταν ανοίγει κάτι, να μην ξανακλείσει. Γι’ αυτό το άνοιγμα πρέπει να γίνει με κανόνες και να χωρίς φαινόμενα συνωστισμού», κατέληξε.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v