Έσπασε το φράγμα των 3000 κρουσμάτων σήμερα

Οι επιστήμονες εκφράζουν την ανησυχία τους για την ανοδική πορεία των κρουσμάτων, κάνοντας λόγο για ακόμα και 3000 κρούσματα τη μέρα.
Έσπασε το φράγμα των 3000 κρουσμάτων σήμερα

Η ανοδική πορεία των κρουσμάτων συνεχίζεται, καθώς η μετάλλαξη του κορωνοϊού «ταλαιπωρεί» την Αττική.

Μάλιστα, ορατό είναι το ενδεχόμενο η διακύμανση των κρουσμάτων να βρίσκεται μεταξύ 2.100 και λίγο παραπάνω από 3.000, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης.

Update: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, ότι τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3215.

Ο καθηγητής, δεν απέκλεισε την επόμενη εβδομάδα το σύνολο των κρουσμάτων να ξεπεράσει τα 3.000, πάντα δεδομένου ότι και τα τεστ που θα διενεργούνται θα παραμείνουν στο ύψος των 50.000 ημερησίως.

Σχετικά με τις διασωληνώσεις ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι μπορούν να κυμανθούν μεταξύ 580 και 620 έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ διευκρίνισε ότι από τις 18 με 20 Μαρτίου θα αρχίσει πάρα πολύ σταδιακή αποκλιμάκωση: «22 Μαρτίου πιστεύω ότι θα έχουμε 1.800 με 2.000 κρούσματα, αλλά θα είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, επομένως δεν θα ήταν ανέφικτο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας, ωστόσο, από το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια αργή, αλλά ουσιαστική αποκλιμάκωση.

«Περιμένουμε ότι η κορύφωση των αναγκών σε κλίνες ΜΕΘ θα είναι γύρω στις 24-26 Μαρτίου, η οποία προφανώς θα οφείλεται στα μεταλλαγμένα στελέχη», εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v