Εισαγγελική παρέμβαση για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

Οι σοκαριστικές εικόνες από τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από τα ΜΑΤ στη Νέα Σμύρνη προκάλεσαν ντόμινο αντιδράσεων.
Εισαγγελική παρέμβαση για την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη
Κυριακή μεσημέρι, χθες, στη Νέα Σμύρνη καταγράφηκαν θλιβερές και σοκαριστικές εικόνες αστυνομικής βίας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, αστυνομικοί φαίνονται να χτυπούν στα πλευρά και στο κεφάλι έναν νεαρό, εν μέσω διαμαρτυριών από κατοίκους της περιοχής.





Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση ξέφυγε όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους και να επιβάλουν πρόστιμο σε οικογένειες με παιδιά που βρίσκονταν στην πλατεία της περιοχής.

Η εκδοχή που δόθηκε στη ΓΑΔΑ από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν, ανέφερε ότι «30 άτομα επιτέθηκαν σε άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την ώρα που έκανε ελέγχους για τα μέτρα κατά του Covid-19».

Ο ξυλοδαρμός του νεαρού άνδρα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο από τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έκαναν πορεία αμέσως μετά το περιστατικό στην πλατεία, όσο και από την Εισαγγελία.

Συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τα βίντεο και τις καταγγελίες για άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής Σπήλιος Κρικέτος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις ντροπιαστικές εικόνες, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των πολιτών:

«Δεν ξέρω τι προηγήθηκε και δεν με ενδιαφέρει. Μένω στην εικόνα του ξυλοδαρμού που προσβάλει και ντροπιάζει όλους τους αστυνομικούς. Αποστολή μας δεν είναι να είμαστε έτσι. Αποστολή μας είναι να είμαστε δίπλα στον κόσμο. Αυτό που έγινε είναι ντροπή. Ελπίζω η ηγεσία της Αστυνομίας να κόψει ποπούς σήμερα. Αυτές δεν είναι εικόνες Αστυνομίας, είναι αλητείας» τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Έχουμε και εμείς παιδιά που βγαίνουν στο δρόμο και μπορεί να ξεχάσαν να στείλουν το sms. Δεν θα τα ξυλοφορτώσουμε. Και φταίνε και οι επικεφαλής αυτών των αστυνομικών. Ότι και να έκανε ο πολίτης δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες», πρόσθεσε.



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v