Καθηγήτρια στη Μυτιλήνη αρνείται να βάλει μάσκα

Χωρίς μάσκα εντός και εκτός τάξης φέρεται να κυκλοφορεί καθηγήτρια Γυμνασίου στη Μυτιλήνη, ενθαρρύνοντας μάλιστα και τους μαθητές της να κάνουν το ίδιο.
Καθηγήτρια στη Μυτιλήνη αρνείται να βάλει μάσκα
Παρά τα ολοένα και ανησυχητικότερα νέα από τα νοσοκομεία της χώρας, οι αρνητές της μάσκας εξακολουθούν να ζουν ανάμεσά μας. Παράδειγμα, η περίπτωση καθηγήτριας στη Μυτιλήνη (όπου τα σχολεία παραμένουν ακόμα ανοιχτά) εναντίον της οποίας υπάρχει προσφυγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, για την άρνησή της να φορέσει μάσκα μέσα στην αίθουσα αλλά και έξω από το Γυμνάσιο στο οποίο διδάσκει.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης δεν φοράει μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος, επικαλούμενη ότι της κάνει κακό, ενώ καταγγέλλεται ότι ενθαρρύνει και τους μαθητές της να κάνουν το ίδιο. Η καθηγήτρια επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, δεν συμμορφώνεται με την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας να ανοίγουν τα παράθυρα της αίθουσας προκειμένου να αερίζεται ο χώρος, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό στα σχολεία.

Η εκπαιδευτικός έχει δεχτεί παρατηρήσεις τόσο από τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου όσο και από άλλους διευθυντές σχολείων όπου διδάσκει για να συμπληρώσει το ωράριο της, αλλά και από τον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τίμο Θεοφανέλλη. Ωστόσο, η ίδια φέρεται να προπαγανδίζει ανοιχτά κατά της χρήσης μάσκας εντός και εκτός σχολείου.

Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, εναντίον της υπάρχει προσφυγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ της γνωστοποιηθεί ότι θα κινηθεί η διαδικασία της αυτόφωρης σύλληψης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v