Γώγος: Προς παράταση το lockdown

Το lockdown μπορεί να χρειαστεί παράταση μιας εβδομάδας δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.
Γώγος: Προς παράταση το lockdown
Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος έδωσε το «σήμα» για συνέχιση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα.

Τόνισε πως υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

«Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι αυτή η περίοδος είναι «βαθιά κόκκινη περίοδος» και ότι είναι «κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο».

Ο κ. Γώγος επεσήμανε επίσης ότι υπάρχει πρόβλημα με την τήρηση των μέτρων και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους, αλλά  εμφανίστηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μετά τις 15 Μαρτίου.

Παράλληλα, σημείωσε πως  το λιανεμπόριο θα ανοίξει πρώτο, καθώς είναι το λιγότερο επιβαρυντικό ενώ σημείωσε πως όσο υπάρχει ο κορωνοϊός, θα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις.

Την ίδια στιγμή, οι κλίνες ΜΕΘ στην Αττική γεμίζουν ανησυχητικά. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, Κυριακή πως 391 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με την πληρότητα να φτάνει στο 95%, ενώ σε νοσοκομεία όπως το «Σωτηρία», δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, τα τελευταία 24ωρα αναδιατάσσονται κλινικές, κρεβάτια και ΜΕΘ, ενώ την ίδια στιγμή τα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να συνεργαστούν πιο στενά με τα ιδιωτικά, ώστε τα δεύτερα να δέχονται γενικά περιστατικά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v