Παράταση του λοκντάουν, ίσως και νέα μέτρα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέα μέτρα, εκτός από την παράταση του lockdown στην Αττική, άφησε ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Παράταση του λοκντάουν, ίσως και νέα μέτρα
Τσικνοπέμπτη στα μπαλκόνια θα κάνουμε όπως όλα δείχνουν, μιας και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει το πρωί της Παρασκευής θα εισηγηθεί παράταση του lockdown στην Αττική κατά μία εβδομάδα.

Ερωτηθείς μάλιστα αν η παράταση του lockdown μπορεί να συνοδεύεται από νέα μέτρα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του Υπουργείου Υγείας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, όχι μόνο δεν το απέκλεισε, αλλά τόνισε ότι «στο τραπέζι υπάρχουν πολλά πράγματα έτσι κι αλλιώς».

Παράλληλα, μιλώντας στον ANT1, υποστήριξε ότι «είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα, το σύστημα υγείας πιέζεται και πολλές περιοχές της Ελλάδας εμφανίζονται στο κόκκινο όπως η Αρκαδία».

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.784 νέα κρούσματα και 39 θανάτους σε 24 ώρες. Την ίδια ώρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών ανέρχεται σε 367, ενώ μέσα σε 24 ώρες έγιναν 292 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στην απογευματινή ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v