«Σύντομο, ολικό λοκντάουν» προαναγγέλει ο Κικίλιας

Για λοκντάουν τύπου Μαρτίου μίλησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.
«Σύντομο, ολικό λοκντάουν» προαναγγέλει ο Κικίλιας
Αυστηρό λοκντάουν, σαν εκείνο που είχαμε τον Μάρτιο, αλλά για σύντομο χρονικό διάστημα προτίθεται να εισηγηθεί ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου είναι ανησυχητικά.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Κικίλιας είπε πως τα στοιχεία που είχαμε μέχρι χτες δείχνουν πως η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική έφτασε στο 71%, ενώ πριν μια εβδομάδα ήταν στο 62%. Εκείνο δε που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι πως με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχουν αυξηθεί κατά 11% τα κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα μέχρι 9 ετών, που μετρά αυτή τη στιγμή περίπου 400 κρούσματα.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως αν ο αριθμός των κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό συνεχίσει στα ίδια επίπεδα τις επόμενες μέρες, εισερχόμαστε πλέον στο τρίτο κύμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι συνολικές νοσηλείες λόγω covid στη χώρα έχουν φτάσει τις 1890, αυξημένες κατά 300 σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ στις 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2 245, στις 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα» σημείωσε ο Υπουργός, διευκρινίζοντας πως η εισήγηση των μέτρων είναι δουλειά της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι και θα αποφανθούν σχετικά.

Παρόλο που απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Κικίλιας σημείωσε τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά. Άλλωστε, ένα λοκντάουν τύπου Μαρτίου θα σήμαινε το κλείσιμο όλων των σχολικών βαθμίδων.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v