Διαρρήκτης ξεχνά το κινητό του σε σπίτι που κλέβει, έχει μέσα φωτό του διαβατηρίου του

Ένας διαρρήκτης για… κλάματα αποτέλεσε εύκολη λεία για τους Αστυνομικούς αφού ξέχασε το κινητό του στον τόπο του εγκλήματος.
Διαρρήκτης ξεχνά το κινητό του σε σπίτι που κλέβει, έχει μέσα φωτό του διαβατηρίου του
Συμβαίνει σε όλους να ξεχάσουμε κάπου το κινητό μας. Όμως σε απόπειρα ληστείας κάποια πράγματα καλό είναι να μη γίνονται.

Τη στιγμή που οι περισσότεροι διαρρήκτες αφαιρούν αντικείμενα, από τα σπίτια, ο Γουέιν Έλιοτ όχι μόνο έφυγε με άδεια χέρια, αλλά άφησε πίσω του τα καταδικαστικά στοιχεία.

Ο 43χρονος εισβολέας διέφυγε από ένα παράθυρο υπνοδωματίου όταν συνειδητοποίησε ότι δεν είχε κλέψει τίποτα, όμως άφησε πίσω το κινητό του, στο οποίο πέρα από selfies είχε και φωτογραφία με το διαβατήριό του.

Ο εισαγγελέας Amy Levitt είπε στο δικαστήριο: «Υπήρχε ένα κινητό τηλέφωνο κάτω από το παράθυρο στο δεύτερο υπνοδωμάτιο που δεν ανήκε στον καταγγέλλοντα. Υπήρχε επίσης ένα σακίδιο κάτω από το παράθυρο. Κατά την εξέταση, το τηλέφωνο περιείχε φωτογραφίες του εναγομένου και μια φωτογραφία του διαβατηρίου του, καθώς και μηνύματα που απευθύνονταν στον Γουέιν».

Το θύμα είπε ότι «σοκαρίστηκε και ζαλίστηκε» όταν βρήκε τον ξένο στο σπίτι της, καθώς μόλις είχε ξυπνήσει.

Ο Έλιοτ ομολόγησε την ενοχή του για διάρρηξη στην Vine Street, Wallsend, στις 22 Αυγούστου του περασμένου έτους. Παραδέχθηκε επίσης διάρρηξη σε ένα άδειο διαμέρισμα στη Holly Avenue, Wallsend, λίγες μέρες νωρίτερα. Τότε, είχε κλέψει έναν φούρνο μικροκυμάτων και μια τηλεόραση, όμως άφησε μια Budweiser στο νεροχύτη της κουζίνας, που περιείχε το DNA του.

Γενικά ο Έλιοτ δεν φαίνεται να τα πήγε καλά με το θέμα «ληστεία».

Ο Liam O'Brien, ο δικηγόρος του, είπε στο δικαστήριο ότι ο Έλιοτ είχε ξεπεράσει τον εθισμό του στην ηρωίνη τα τελευταία χρόνια, αλλά ξανακύλησε μετά το θάνατο της μητέρας του τον Μάιο του περασμένου έτους.

Ο κ. O'Brien είπε ότι ο κατηγορούμενος έχει σημειώσει πρόοδο στη φυλακή, παρά το γεγονός ότι ζει κλειδωμένος 23 ώρες την ημέρα και είχε κολλήσει κορωνοϊό κατά την προφυλάκισή του.

Η δικαστής τον καταδίκασε εκ νέου σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v