Αγιασμό με υδροφόρα κάνανε στη Λαμία για το καλό

Με ένα διαφορετικό τρόπο γιόρτασε τα Θεοφάνια, ιερέας στη Λαμία, αγιάζοντας την περιοχή πάνω στην καρότσα πυροσβεστικού οχήματος.
Αγιασμό με υδροφόρα κάνανε στη Λαμία για το καλό
Χθες, όπως είδαμε πλήθος πιστών πήγαν στις εκκλησίες της γειτονιάς τους παρά την απαγόρευση που υπήρχε από την κυβέρνηση για να γιορτάσουν τα Θεοφάνια και να κοινωνήσουν. Κάπως έτσι γίναμε μάρτυρες συνωστισμού σε πολλές εκκλησίες ανά τη χώρα, με τους ειδικούς γιατρούς κι επιστήμονες να εκφράζουν φόβο κι έντονη ανησυχία για διασπορά του κορωνοϊού κι αύξηση των κρουσμάτων, σε όλη την επικράτεια.

Στη Λαμία μάλιστα, ένας ιερέας, πήρε την πρωτοβουλία να ανέβει στην καρότσα πυροσβεστικού οχήματος και να αγιάσει την ευρύτερη περιοχή με μια μάνικα που βρήκε πρόχειρη. Κάποιος οδηγός που βρέθηκε με το αυτοκίνητο του, πίσω από το συμβάν τράβηξε το video, που έχει γίνει ήδη viral, χαρίζοντας μας μια από τις πλέον τραγελαφικές σκηνές του 2021, που όπως φαίνεται συνεχίζει την παράνοια, από εκεί που τελείωσε το 2020.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο ιερέας ανήκει στο ΣΣ Λειανοκλαδίου και άμεσα ο Δήμος Λαμιέων εξέδωσε ανακοίνωση για να καταδικάσει το περιστατικό.

«Σε σχέση με βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε και υπονοεί την εμπλοκή του Δήμου Λαμιέων σε δράσεις  ιερωμένου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω. Ο συγκεκριμένος Ιερέας αιτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2021  στο Δήμο την χορήγηση του συγκεκριμένου πυροσβεστικού αυτοκινήτου, για εργασίες καθαριότητας στο προαύλιο του Ιερού ναού.

Είναι η πολλοστή φορά που κατατίθεται παρόμοιο αίτημα από τον συγκεκριμένο ιερέα για την συγκεκριμένη εκκλησία, το οποίο συνήθως ικανοποιείται και μάλιστα άμεσα. Ο Δήμος Λαμιέων ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι πρόκειται για παραπλάνηση των υπηρεσιών του Δήμου. Δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συγκεκριμένη χρήση του πυροσβεστικού αυτοκινήτου. Όταν ενημερώθηκε για τα συμβάντα διατάχτηκε ΕΔΕ για να φωτιστούν τα πραγματικά περιστατικά και να καταλογιστούν οι ευθύνες».  

Πηγή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v