Σοφά λόγια για τον χειμώνα

Σκεπασμένοι με μια μάλλινη κουβερτούλα διαβάζουμε αποφθέγματα για την πιο ωραία εποχή του χρόνου που θα μας ζεστάνουν ακόμη περισσότερο την καρδούλα.
Σοφά λόγια για τον χειμώνα

Μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν προλάβαμε να γιορτάσουμε όπως θέλουμε την αρχή του χειμώνα που μας βρήκε ημερολογιακά πριν λίγες μέρες, όταν μας “επισκέφθηκε” ο πιο παράξενος Δεκέμβρης της πιο παράξενης χρονιάς του σύμπαντος. Όσο λοιπόν σβήνουμε μέρες από το καλεντάρι του lockdown, άλλο τόσο αρχίζουμε και πάλι να βλέπουμε με ερωτική διάθεση καλοριφέρ, σόμπες, κουβέρτες, παπλώματα κι εκείνες τις ισοθερμικές κάλτσες που γνώρισες ένα τριήμερο στην Αράχωβα και δεν αποχωρίστηκες ποτέ. Όσο λοιπόν τα ξύλα στο τζάκι καίνε κι η διάθεση έχει σπάσει κάθε προηγούμενο χουχουλιαστό level, είπαμε να μοιραστούμε μαζί σου κάποια από τα πιο σοφά λόγια που είπαν για τον χειμώνα σπουδαίες προσωπικότητες.

Αν δεν είχαμε χειμώνα, η άνοιξη δεν θα ήταν τόσο ευχάριστη. Αν κάπου-κάπου δεν είχαμε δυσκολίες, η ευημερία δεν θα μας φαινόταν τόσο καλοδεχούμενη.

Anne Bradstreet, Αγγλοαμερικανίδα ποιήτρια

Εκείνο που με συνδέει μ’ έναν τόπο δεν είναι το καλοκαίρι, είναι ο χειμώνας, και με τους ανθρώπους, οι λύπες της αγάπης.

Ίων Δραγούμης, Έλληνας πολιτικός, διπλωμάτης, λόγιος

Ο χειμώνας είναι ένα χαρακτικό, η άνοιξη μια ακουαρέλα, το καλοκαίρι μια ελαιογραφία και το φθινόπωρο ένα μωσαϊκό όλων αυτών.

Stanley Horowitz, Αμερικανός συγγραφέας

Στη μέση του χειμώνα, ανακάλυψα μέσα μου ένα ακατάβλητο καλοκαίρι.

Αλμπέρ Καμύ, Γάλλος συγγραφέας

Φοβάμαι τον χειμώνα γιατί είναι η εποχή της άνεσης.

Arthur Rimbaud, Γάλλος ποιητής

Οι άνθρωποι δεν προσέχουν αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, όταν είναι ευτυχισμένοι.

Άντον Τσέχωφ, Ρώσος συγγραφέας

Στον καιρό της σποράς μάθε, στο θέρος δίδαξε, το χειμώνα απόλαυσε.

Γουίλιαμ Μπλέικ, Άγγλος ποιητής & ζωγράφος

Το βασικό πρόβλημα με τα χειμερινά σπορ είναι ότι —προσέξτε με σ’ αυτό το σημείο— διεξάγονται τον χειμώνα.

Dave Barry, Αμερικανός δημοσιογράφος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v