Άνοιξε η νέα παιδική χαρά του Ζαππείου

Πλήρως αποκατεστημένη, η παιδική χαρά στο Ζάππειο άνοιξε τις πόρτες της στα πιτσιρίκια της πόλης.
Άνοιξε η νέα παιδική χαρά του Ζαππείου

Μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, τα παιδιά της πόλης έχουν έναν ακόμα χώρο για να χαρούν στιγμές παιχνιδιού. Η παιδική χαρά του Ζαππείου, η οποία λειτούργησε πρώτη φορά το 2005 και έκλεισε το 2014, άνοιξε ξανά, ανακαινισμένη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η ανακαίνιση του χώρου πραγματοποιήθηκε το 2020 με δωρεά Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτισμού και Κοινωφελούς Εργου «Αιγέας».

Το έργο ολοκληρώθηκε έπειτα από έντονες προσπάθειες της προέδρου, κ. Χριστίνας Βαγενά και των μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.


kidshub.gr

Η παιδική χαρά απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας δίνοντας έμφαση και σε δραστηριότητες για τους εφήβους. Ο εξοπλισμός  ξεφεύγει από τα συμβατικά πρότυπα των ελληνικών παιδικών χαρών, με δραστηριότητες και για τα  παιδιά που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, παρέχοντας τη μέγιστη ασφάλεια.


Kathimerini.gr

Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένο από φυσική ξυλεία και όλα τα δάπεδα από υδατοπερατά υλικά. Στις επιφάνειες πτώσης του εξοπλισμού έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως φυσικά-χαλαρά υλικά (βότσαλο).

Κατά την διαμόρφωσή της, έχει αποφευχθεί η χρήση τεχνητού χλοοτάπητα και έχει χρησιμοποιηθεί μόνο φυσικός χλοοτάπητας στον περιβάλλοντα χώρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v