Απονεμήθηκαν τα 30α βραβεία «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα»

Δείτε ποιους βράβευσε με Νόμπελ τρελού επιστήμονα το χιουμοριστικό επιστημονικό περιοδικό «Annals of Improbable Research».
Απονεμήθηκαν τα 30α βραβεία «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα»
Για 30η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων «Νόμπελ του τρελού επιστήμονα» ή αλλιώς βραβεία Ig στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Σκοπός των βραβείων Ig είναι να αναδείξουν -κυρίως- άχρηστες, χιουμοριστικές ή παράξενες ανακαλύψεις, οι οποίες ωστόσο κινούνται στο πλαίσιο της επιστημονικής αναζήτησης.

Το βραβείο Ακουστικής πήραν οι Stephan Reber, Takeshi Nishimura, Judith Janisch, Mark Robertson, and Tecumseh Fitch επειδή κατάφεραν να κάνουν μία θηλυκή αλιγάτορα να μουγκρίσει σε ενυδρείο με νερό και ήλιο.

Το βραβείο Ψυχολογίας πήραν οι ερευνητές Miranda Giacomin και Nicholas Rule επειδή ανακάλυψαν πώς μπορούν να εντοπίσουν τους ναρκισσιστές από τα φρύδια τους.

Το βραβείο Ειρήνης δόθηκε στις κυβερνήσεις του Πακιστάν και της Ινδίας, επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας οι διπλωμάτες τους χτυπούσαν κρυφά την πόρτα ο ένας του άλλου και εξαφανίζονταν πριν ο άλλος προλάβει να ανοίξει.

Το βραβείο Φυσικής δόθηκε στους Ivan Maksymov και Andriy Pototsky για την ανακάλυψή τους σχετικά με το σχήμα που παίρνει το σκουλήκι σε κατάσταση υψηλής δόνησης.

Νικητές του βραβείου Οικονομικών ήταν οι Christopher Watkins, Juan David Leongómez, Jeanne Bovet, Agnieszka Żelaźniewicz, Max Korbmacher, Marco Antônio Corrêa Varella, Ana Maria Fernandez, Danielle Wagstaff, και Samuela Bolgan για την προσπάθειά τους να υπολογίσουν τη σχέση μεταξύ γαλλικών φιλιών και εισοδημάτων. Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα γαλλικά φιλιά ήταν συχνότερα σε περιοχές με μεγαλύτερη ανισότητα εισοδημάτων.

Το βραβείο Μάνατζμεντ πήραν οι επαγγελματίες εκτελεστές Xi Guang-An Mo Tian-Xiang, Yang Kang-Sheng, Yang Guang-Sheng, και Ling Xian Si  για τον τρόπο που χειρίστηκαν ένα συμβόλαιο θανάτου. Ο πρώτος ανέθεσε τη δουλειά στον δεύτερο, ο δεύτερος στον τρίτο κ.ο.κ. χωρίς τελικά να διαπράξει κανείς τη δολοφονία. Εν τούτοις, όλοι πληρώθηκαν.

Το βραβείο Εντομολογίας δόθηκε στον Richard Vetter, ο οποίος βρήκε ότι ακόμη και έμπειροι εντομολόγοι εξακολουθούν να πάσχουν από αραχνοφοβία.

Το βραβείο Ιατρικής πήραν οι Nienke Vulink, Damiaan Denys, και Arnoud van Loon επειδή ανακάλυψαν τη μισοφωνία: μία ψυχολογική διαταραχή κατά την οποία ο πάσχων αναστατώνεται όποτε ακούει ανθρώπους να μασάνε.

Το βραβείο Ιατρικής Εκπαίδευσης πήραν οι Ζαΐχ Μπολσονάρο, Μπόρις Τζόνσον, Ναρέντρα Μόντι, Αντρέ Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, Αλεξάντερ Λουκασένσκο, Ντόναλντ Τραμπ, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Βλαδιμίρ Πούτιν και Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ επειδή χρησιμοποίησαν τον κορωνοϊό για να διδάξουν στον κόσμο ότι η πολιτική έχει μεγαλύτερη επίδραση στον άνθρωπο από την ιατρική.

Τέλος, το βραβείο Επιστήμης των Υλικών πήραν οι Metin Eren, Michelle Bebber, James Norris, Alyssa Perrone, Ashley Rutkoski, Michael Wilson, και Mary Ann Raghanti επειδή έδειξαν ότι τα μαχαίρια που κατασκευάζονται από παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα δεν λειτουργούν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v