Ο Σεπτέμβρης στην Αθήνα είναι χειρότερος από τον Αύγουστο

Δεν μας νοιάζει αν μαλώσουμε, αλλά έχουμε έξι λόγους που ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα είναι πιο ανυπόφορος από τον αποτρόπαιο Αύγουστο.
Ο Σεπτέμβρης στην Αθήνα είναι χειρότερος από τον Αύγουστο
"Ο Αύγουστος είναι ο χειρότερος μήνας για να είσαι στην Αθήνα" λένε πολλοί. Και δεν έχουν αναγκαστικά άδικο, ο Αύγουστος είναι πολύ ζεστός μήνας για να ζεις σε λεκανοπέδιο, που είναι απλά ο γεωγραφικός όρος για να πεις κατσαρόλα. Αλλά εμείς βλέπουμε τον ανυπόφορο Αύγουστό σου και σου ανεβάζουμε έναν ακόμα χειρότερο Σεπτέμβρη. Και τους έξι λόγους που το πιστεύουμε αυτό.

1. Επιστρέφει η κίνηση
Ο Αύγουστος ήταν χάλια, αλλά οι δρόμοι ήταν άδειοι. Μπορούσες να κάνεις όλες τις αποστάσεις μέσα σε ένα εικοσάλεπτο. Το περπάτημα το βράδυ ήταν τέλειο, γιατί ζούσες την ήρεμη, φωτισμένη αλλά άδεια Αθήνα και θυμόσουν ξανά γιατί ερωτεύτηκες αυτή την πόλη εξαρχής. Αλλά τώρα όχι, δεν έχεις αυτό. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, αρτηρίες, φλέβες, νευρώνες της πόλης, όλα πήζουν.

2. Το χάος του ανοίγματος των σχολείων
Και δεν συζητάμε καν όσον αφορά την πανδημία, αυτό θα το δούμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Αλλά για μία με δύο εβδομάδες, μέχρι να στρωθούν όλα τα σχολεία της χώρας και κάπως να μπει μία ρουτίνα, οι πρωινές ώρες είναι μια κόλαση για όλους.

3. Η φρενίτιδα της "νέας χρονιάς"
Και πάνω που ξεσυνήθισες κιόλας, και σου είχε αρέσει και λίγο πόσο χαλαρά ήταν τα πράγματα, έρχονται τώρα όλοι να ζουν την επιστροφή στο φθινόπωρο και να βάζουν στόχους και να συνεχίζουν τις ζωές τους. Πού βρήκαν την ενέργεια;

4. Τα μέσα πλέον είναι τίγκα
Τον Αύγουστο μπορεί να πετύχαινες λίγη ιδρωτίλα, αλλά τουλάχιστον το λεωφορείο ήταν άδειο και μπορούσες να μετακινηθείς πιο δίπλα. Τώρα είστε όλοι σαν τις σαρδέλες. Και εδώ θα αναφέρουμε την πανδημία. Κακό πράγμα.

5. Ο καιρός
Είτε θα είναι κόλαση, χειρότερος από τις ζέστες που φάγαμε το καλοκαίρι, είτε θα φυσάει εκείνο το δροσερό αεράκι που λες "Τι ωραία, ας βγω να το ζήσω κι αυτό" και καταλήγεις με το πρώτο κρυολόγημα της σεζόν.

6. Ποιος Σεπτέμβριος;
Οι υπηρεσίες δουλεύουν ακόμα σε ρυθμούς Αυγούστου. Και αυτό συμβαίνει για τον πολύ απλό λόγο ότι η περίοδος των αδειών δεν έχει τελειώσει ακόμα. Άρα ό,τι μπορεί να έχεις ανάγκη, από τράπεζα μέχρι βλάβη στο ίντερνετ, το "αύριο θα έχει φτιάξει" γίνεται "σε δύο με τρεις εργάσιμες μέρες", που εν τέλει γίνεται μια βδομάδα μετά.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v